Falfesték trendek 2020 – Melyek a legfontosabb változások?
2020. február 10. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Falfesték trendek 2020 – Melyek a legfontosabb változások?

Az otthon a pihenés és a feltöltődés helyszíne. Nem mindegy tehát, hogy milyen hangulatot áraszt. Stílustól függetlenül, a színek alapozzák meg egy lakás vagy ház légkörét, ami a szakemberek szerint a benne élők közérzetére is hatással van. Szerencsénkre a 2020-as falfesték trendek is ezeket a szempontokat helyezik az előtérbe.

Otthonának nagyobb beruházások nélküli, egyszerű és gyors felfrissítéséhez, esetleg egy-egy szoba miliőjének szemmel látható, mégis diszkrét megváltoztatásához jó kiindulópont lehet a falak, illetve a nyílászárók színének újragondolása.

blue-2565844_1920.jpg 

Falfesték trendek 2020 – Az év színe

A falfesték trendek évről évre változnak, így Önnek kiváló lehetősége nyílik arra, hogy ha nem is minden esztendőben, de néhány évente a legújabb trendek szerint alakítsa ki otthona belső terét.

Ebben remek iránymutatást ad az 1963-ban alapított Pantone Color Institute által 1999 decembere óta minden évben kiválasztott és kihirdetett „Év Színe”, melyet világszerte több, mint 10 millió tervező és gyártó vár minden decemberben.

A 2019-es falfesték trend főszereplőjét, az életteli korall színt, 2020-ban a klasszikus kék váltja, mely merőben új lehetőségeket rejt magában. 

A tervezők és a belsőépítészek tehát mostantól a természetes és inspiráló, elmélyülést és gondolkodást serkentő klasszikus kék színt helyezik a középpontba, ami kiválóan ellensúlyozza a felfokozott, rohanó életmódot, illetve a technológiai vívmányokkal telitűzdelt mindennapokat. 

A megingathatatlanságot és nyugalmat árasztó klasszikus kék árnyalat ráadásul nem csupán a falakon jelenhet meg. Számos más kiegészítőn, pl. képeken, szőnyegeken, nyílászárókon vagy akár a különböző textíliákon is visszaköszönhet, ezzel is hangsúlyozva a letisztultságot, az egységességet és a harmóniát. 

Ha Ön a falfesték trendeket követve 2020-ban a valaha volt egyik legmegnyugtatóbb szín mellett dönt, az új évtized nyitányára kellemes és stabilitást tükröző otthont varázsolhat magának.

További falfesték trendek 2020-ra

2020-ban az időtlen fehér szín is kiemelt szerepet kap, ahogyan a modern, mégis meghitt belső tereket teremtő pasztell rózsaszín és a pasztell szürke számos árnyalata is. 

Azonban az égetett színek, mint pl. a rozsda vagy akár a figyelemfelkeltő, meleg narancsos tónusok szintén helyet érdemelnek a palettán, mert különleges színfoltként garantáltan üdítő hatásúak. 

A szakemberek tanácsa szerint azonban nem szükséges, hogy nap mint nap szem előtt legyenek vagy túlzottan nagy felületet borítsanak, inkább egy-egy kisebb helyiségben, esetleg nyílászárón érdemes alkalmazni őket.

Bizonyított tény, hogy a természet közelsége nyugtató, feltöltő hatással van ránk. 2020-ban itt a lehetőség, hogy becsempéssze otthonába a természet inspiráló és varázslatos színeit: a pasztell zöldet, egészen a mentás árnyalatokig, hogy azok némi bézzsel, illetve barnás tónusokkal gazdagítva, igazi feltöltő oázissá varázsolják otthonát.

A 2020-as falfesték trendek a rohanó világból kiszakadó, nyugalomra és feltöltődésre vágyó modern kori ember inspiráló színei, melyekből egyet vagy igény szerint akár többet is alkalmazva Ön is elragadóan kifinomulttá és otthonossá varázsolhatja legszemélyesebb életterét.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr2615407050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása