Top 10 lakberendezési trend 2020-ban
2020. február 17. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Top 10 lakberendezési trend 2020-ban

Mire számíthatunk idén a lakberendezés területén? Szakemberek szerint magasabb minőség, kidolgozottság, igazán színvonalas látványmegoldások jönnek. Íme, a 2020-as év top 10 trendje.

  1. Nőies tónusok a belsőépítészetben

A belsőépítészeti cégek nőies hangokat hoztak be a különböző pasztellek, fáradt rózsaszínek használatával. Minél finomabbak, nemesebbek az anyagok, annál jobb.

  1. Bársony

A luxus és a kényelem tökéletes keveréke a bársony. Anyagként számtalan lehetőség rejlik benne.

  1. Semleges, natúr árnyalatok

A semleges színek továbbra is erősen tartják magukat: időtlen, kellemes, harmonikus atmoszférát teremethetünk a segítségükkel. 2020-ban inkább a meleg semlegesek tónusok lépnek majd be a korábbi évek hűvös szürkéi helyett, legyen az padló, bútor, vagy dekoráció!

  1. Baldachinos ágyak

A baldachinos ágyakban az a legcsodásabb, hogy nyugodt, meghitt, romantikát teremt a hálószobánkban. Vegyük azonban figyelembe az ágy méretét és keretét is, hogy elkerüljük a túlságosan nehézkes, terjedelmes megjelenését. Válasszunk könnyed, légies anyagokat!

  1. Geometrikus minták egyensúlya

2020 a geometriai egyensúlyról szól. Használhatunk geometrikus mintákat – de klasszikus székeket, bútorokat vagy szanitereket tervezzünk be melléjük. Az is jó megoldás, ha kiválasztunk egy falsíkot vagy térrészletet, ahol kiemeljük ezt a mintát, míg az enteriőr többi részén inkább csak színeiben köszön vissza ugyanez a látvány.

  1. Mozgalmas hátterek

Az egyik legjobb módja annak, hogy konyhánk és fürdőszobánk kitűnjön, egy élénk „backsplash” beépítése. A 2020-as év mottója lehetne a merész mintázatú csempe és falszín. Legjobban akkor ugrik majd ki a térből, ha egyszerű, egyszínű bútorokat helyezünk elé.

  1. Biofília

A biofília egy új trend, amely az emberi tervezést és a természetes elemeket oly módon illeszti össze, hogy az nem tűnik „gyártottnak”. Egyre többen szeretnének modern otthont, a környezetből származó organikus elemekkel kombinálva. A belsőépítészeti cégek, gyártók figyelembe vették ezt az igényt, így az újrahasznosított fát felhasználják székek, asztalok és padló gyártásához.

  1. Fémes anyagok, árnyalatok mixelése

2020-ban mindenütt jelen lesznek a fémek. Ezüst, arany, ón és a réz árnyalatai akár együtt is megjelenhetnek. A mixelt fém dekorációk is nagyon népszerűek lesznek: az ezüst és a barnás, bronzos árnyalatok jól működnek együtt. Arra azért ügyeljünk, hogy ne mixeljünk kettőnél több fém elemet egy légtérben, különben túlságosan elárasztja majd a teret. 

  1. Maximalizmus a köbön

A maximalizmus felkarolja a nagyságot, a lehető legtöbbet hozza ki mindenből: színekből, formákból, anyagokból és ezek végtelen keveredéséből. Nagy, merész, élénk színek és minták, elmosódott dekoráció, színes absztrakt festmények. Természetesen valamilyen kontrollt azért tartanunk kell, de az idén bátran merjünk gondolni valami látványosabbra, élénkebbre.

  1. A fekete divatosabb, mint valaha

A végére hagytuk a 2020-as év egyik legjelentősebb trendjét, a feketét. A belsőépítészeti cégek jóslata szerint az idén minden fekete lesz: a szekrényektől a mosogatókon át a munkalapokig. A fekete falak, lakberendezési tárgyak, gépek és bútorok révén otthonunk csúcsminőségűnek tűnhet. Korábban a sötét színek térszűkítő hatása miatt nem igazán javasolták a szakemberek, ám ha világos, élénk színek, vagy ablak mellé helyezzük, a fekete enteriőr elemek igazán elegánsak, modernek, jövőbe mutatóak.

Az otthonneked.hu cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr2915459822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása