5 lenyűgöző tipp: így keltse életre az otthona falait!
2020. március 23. írta: Minden, ami lakásfelújítás

5 lenyűgöző tipp: így keltse életre az otthona falait!

Itt van a tavasz, sokan ilyenkor tervezik a lakásfestést, amit akár mi magunk is meg tudunk csinálni. Az alábbiakban mutatunk 5 lenyűgöző tippet, amivel Ön is megfűszerezheti a szokásos falfestést. Inspirálódjon a csodaszép képekből!

Színekkel, fényekkel, szebbnél szebb tapétákkal, fa anyagokkal, 3D hatású falburkolatokkal, vagy egyéb, különböző textúrákkal egészen meg is változtathatjuk a falaink, és ez által a helyiségeink összhatását, térérzetét.

Ha unjunk a megszokott falszíneket, és szeretnénk feldobni a hangulatot, vagy csak egyszerűen frissítenénk, újítanánk otthonunk atmoszféráján, akkor bátran válogassunk az alábbi lehetőségek közül.

  1. Fessünk, színezzünk

A falak legkézenfekvőbb dekorációja a falfestés. Falszínt szerencsére ma már könnyedén kevertethetünk is, ám érdemes körültekintőnek lenni a szín kiválasztásánál: a tágasabb, világosabb terekbe választhatunk sötétebb árnyalatot, de a szűkebb, kuckósabb terekbe inkább világos, napsütötte tónusokban gondolkozzunk. Déli-délnyugati fekvésű, napsütötte helyiségek elbírják a hűvösebb színeket is, azonban egy északi, észak-keleti, fényben szegényebb szoba kellemesebb lesz világosabb, melegebb árnyalatú falakkal.

Jó választás például a Colorite Performance, amely kitűnően tapad minden vakolatra és régi jól kötött festésre, és selyemfényű bevonatot ad. A Dursilite festék egy olyan módosított akrilgyanta bázisú, mosható, vizes diszperziós festék, amelyet beltéri falak védő és dekoratív festésére ajánlanak. A Silancolor Pittura nagy páraáteresztő és vízlepergető képességű, szilikon bázisú diszperziós festék, bel- és kültéri falakra kiváló választás.

  1. Burkoljunk természetes anyagokkal, textúrákkal

Például fával, de lehet akár kő, vagy beton hátfalunk is, manapság már rengeteg anyaglehetőségből válogathatunk. Beton vagy fa hatású tapéta számos különféle minőségben áll rendelkezésünkre, de egyre nagyobb trend a padlóval akár teljesen azonos meleg burkolat felfuttatása a falakra, vagy csak egy kiemelni kívánt falra.

  1. 3D hatású falburkolatok – a modern, kreatív terek kedvelőinek

A 3D-s falburkoló anyagok között léteznek már természetesek is, például parafa. Ezek festhetők, színezhetők is, a legjobb összhatást azonban akkor érjük el, ha kap egy kellemes súrló fényt, így ugyanis jobban kirajzolódnak a térbeli minták. Ha fehér 3D falburkolatot választunk, egy színesen váltakozó led világítással akár minden nap más-más színben pompázhat a falunk. Egy vidám nappaliba, egy meghitt hálószobába, de egy interaktív térbe, média szobába tökéletes választás!

  1. A kortárs tapétákkal igazán gyönyörű, modern tereket alkothatunk

Ma már tapétával is szinte bármilyen anyagot, minőséget megjeleníthetünk – még akár fát, vagy fémet is.

  1. Egyedi minták, saját magunk által kreált dekoráció

Falainkat dekorálhatjuk egyedileg is: képekkel, fotókkal, egyéb műalkotásokkal – de akár mi magunk is festhetünk, ragaszthatunk rájuk, ha elég kreatívak vagyunk. A geometrikus minták még mindig óriási divatban vannak. Legyenek akár csíkok, szélesebb sávok, háromszögek, rombuszok, hexagonok, vagy körök – a geometriai minták számos variációs lehetőséget adnak nekünk a fal festéséhez, miközben a tér optikai alakításából is jócskán kiveszik a részüket.

A lényeg az az arányokon van – mind a méretek, a formák és a színek tekintetében fontos, hogy tartsuk meg az egyensúlyt, a harmóniát.

Az otthonneked.hu cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr2815512390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása