8 praktikus tipp, a lakás minden helyiségébe
2020. március 30. írta: Minden, ami lakásfelújítás

8 praktikus tipp, a lakás minden helyiségébe

A lakás különböző helyiségeinek berendezéséhez, dekorációjához kap most ötleteket: előszoba, nappali, konyha, hálószoba, erkély, gyerekszoba, mellékhelyiség és fürdőszoba témákban – mindegyik helyiséghez egy-egy gyors tipp és kép jár. Érdemes átfutni az ihletadó képeket, ha éppen a lakásfelújítást tervezi, vagy ha szereti a frappáns és praktikus ötleteket!

 

Előszoba

Egy praktikus előszobabútornak négy fontos szerepet is be kell töltenie, amelyek fontosak ebben a helyiségben: fiókok a tároláshoz, lerakó felület kulcsoknak stb., fogas és tükör. Érdemes az előszobába olyan falfestéket választani, ami lemosható, ilyen például a Dursilite, hiszen itt elég sok kosz, por és piszok kerülhet a falakra is.

Nappali

A vízszintes mintájú vagy csíkozású tapétával szélességében tágíthatjuk a teret vizuálisan, a függőleges minták a szoba magasságérzetének növelésében segítenek.

Konyha

A fényes, tükröződő üveg és magas fényű felületek világosabbá teszik a helyiséget, növelik a térérzetet. Látványos választás lehet az üveg konyhai hátfal, mögötte például egy sötét, éjszakai városi fényeket ábrázoló fotótapétával.

Hálószoba

A hálóban fontos a nyugodt dekoráció, a természetességet minden elemében hangsúlyozó összeállítás szép és nyugtató is (fa mintázatú tapéta, képek és lámpa, természetes színek).

Erkély

Akár egy kifejezetten keskeny beépített erkéllyel is hasznosan kiterjeszthetjük a lakóteret, itt alakíthatunk ki plusz tárolóhelyeket, kitehetünk ide egy kis asztalt és 2 széket a reggelikhez, kávézásokhoz.

Gyerekszoba

Egy gyerekszoba nem nélkülözheti a kreatív hangulatot, színeket. Látványos és játékos a falon például a hegyeket ábrázoló, festett téma, falmászó kapaszkodókkal.

Mellékhelyiség

Ajánlott a legkisebb helyiségben elkerülni a szűkítő, klausztrofóbiás érzést: a mellékhelyiséget nem feltétlenül érdemes mennyezetig csempézni, ellenben egy kellemes színnel díszíthetjük a felső falfelületeket.

Fürdőszoba

Ha a fürdőszoba alapterülete nem nagy, érdemes érvényesíteni a vízszintes vonalak vizuális térnövelő hatását. Ajánlott kombinálni például a fehér színt és a fa textúráját, árnyalatait felidéző, tartalmazó színpalettát kis fürdőszobákban. Ha festeni is szeretnénk a falakat, érdemes vízlepergető és páraáteresztő festéket választani, mint például a Silancolor Pittura.

A lakbermagazin.hu cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr1115548232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása