Különleges, mégis nyerő társítás: virágos hidegburkolat a tavasz jegyében
2020. április 09. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Különleges, mégis nyerő társítás: virágos hidegburkolat a tavasz jegyében

Lehet egy hidegburkolat friss és üde, képes arra, hogy tavaszi hangulatot csempésszen a fürdőszobánkban megszépítve ezzel a legmorcosabb reggelt is? De még mennyire! Talán első hallásra a hidegburkolatok és a törékeny virágok társítása nem tűnik túl szerencsésnek, de aki látott már virágmintás csempét, az tudja: még kis felületen alkalmazva is képesek arra, hogy feldobják a fürdőszobát, a konyhát vagy akár az előszobát!

kulonleges-megis-nyero-tarsitas-viragos-hidegburkolat.jpg

Akárhogy is nézzük, évszázadok óta díszítjük otthonainkat virágokkal. A virágminta időtlen, és bár szezonról szezonra más trendek kerülnek előtérbe, a virágok mindig divatosak maradnak. Modern és klasszikus otthonokba is remek választás, de a rusztikus, a vintage vagy akár a minimalista irányzat kedvelői is megtalálják közöttük a kedvencüket. Most 5 olyan virágos ötletet mutatunk be, amelyek az Ön otthonában is napsugaras hangulatot varázsolhatnak!

5 tipp azoknak, akik beleszerettek a virágos hidegburkolatba

  1. Nagy ötlet kis fürdőszobába

A virágmintás csempe nagyon alkalmas arra, hogy hangsúlyos falat vagy falsávot hozzunk létre: kiemelhetjük vele a zuhanyfülke falát, a kád mögötti falat vagy éppen a mosdót. Kis terekben nem ajánlott a teljes felületet vele burkolni, mert szűkíteni fogja a teret.

  1. Virágos rét

Vagyis virágmintás hidegburkolatot a padlóra! A sötétebb színű, nagy mintájú járólapok lesznek a nyerők, amelyeket remekül lehet kombinálni kisebb méretű, egyszínű csempével. Eredeti megoldás, ráadásul ha a csempe világos színű, akkor világosabb, fényesebb lesz a fürdőszoba.

  1. Stilizált virágok

Amikor virágmintás lapokról beszélünk, nem feltétlenül a tökéletesen élethű ábrázolásokra gondolunk. Nem szabad megfeledkezni azokról a kicsit absztrakt, virágokat idéző mintákról sem, amilyenek a keleti mintájú csempék és járólapok. Egy kék-fehér, kék-vörös mintájú járólap trendi választás az idén, a hatása tovább fokozható a 2020-as szezon egy másik trendjével, a fürdőszobai keleti szőnyeggel.

  1. Fehér virágok fehér fürdőszobába

A fehér fürdőszobák szerelmesei kicsit lazíthanak a minimalista dizájnon egy fehér virágmintás csempével. A fehér virágokat akár mozaikkal is kirakhatjuk, fehér és kétféle szürke mozaikkövek alkalmazásával.

  1. Kifinomultság

A virágmintás lapok kifinomultságot és eleganciát kölcsönözhetnek a fürdőszobának, de ez az elegancia sosem komor vagy távolságtartó! A virágminták egyszerre elegánsak és vidámak. Emeljen ki egy vagy (nagy fürdőszoba esetén) több falsávot virágos csempével, a hidegburkolat többi része legyen világos színű. Érdekes megoldás, ha a mintás csempe egyik színe megjelenik valamelyik fürdőszobai bútoron is.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr5015529746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása