7 tipp a fürdőszoba felújításához: ezeket tegye fel a kívánságlistára!
2020. április 16. írta: Minden, ami lakásfelújítás

7 tipp a fürdőszoba felújításához: ezeket tegye fel a kívánságlistára!

A sárga irigység kerülgeti, valahányszor mesés fürdőszoba felújításokat lát? Mindannyiunkban él egy kép arról a fürdőszobáról, ahová öröm belépni reggel, este pedig megkoronázza a napot, ha itt relaxálhatunk. A megvalósítás azonban általában akadályokba ütközik. Pedig a fürdőszoba felújítása nem feltétlenül jelenti a teljes helyiség átalakítását, már egy kisebb munkálattal vagy egy egyszerű cserével látványos megoldást érhetünk el. Jöjjön 7 tipp, amivel könnyedén új színt hozhat a lakásába!

Egyszerű és nagyszerű ötletek fürdőszoba felújításhoz

 

  1. Nagyobb minta a falon

A nagyobb minták, széles sávok, óriás burkolólapok nagy, egybefüggő felületet jelentenek, amelyek a tágasság érzetét keltik. 

bathroom-2094735_1920.jpg

  1. Használjuk ki a rendelkezésünkre álló teret!

Nem szokványos megoldás, de egy törülközőtartó felszerelhető a zuhanyfülke ajtajára is, és egy polc akár a vécé feletti falon is helyet kaphat!

  1. Falra szerelhető, „lebegő” szekrények, tárolók

Kevés olyan szerencsés van, aki hatalmas fürdőszobával dicsekedhet. Egy kis fürdőszobába pedig nem lehet túl sok bútort bezsúfolni. Mivel tárolókra szükség van, a legokosabb megoldás, ha azokat a falra szereljük, és így nem foglalnak el felületet a padlón. Az pedig már csak hab a tortán, hogy könnyebb őket takarítani, és ha történetesen tükrök vannak az ajtókra szerelve, akkor még a teret is növelik.

A felfüggesztett tükrös szekrény különösen jó megoldás a mosdó fölött. Olyan tükör, ami mögé szépen elrejthetünk számos tégelyt és flakont, és kis erőfeszítéssel mindig rend lehet a fürdőszobában.

  1. Lekerekített mosdó

A lekerekített sarkú szaniterek és bútorok nagy előnye, hogy kevesebb helyet foglalnak, mint hagyományos társaik. Ha extra kicsi fürdőt kell berendezzünk, vagy kis fürdőszoba felújítását tervezzük, és kicsivel több szabad helyet szeretnénk, érdemes a lekerekített dizájnú darabok között keresgélni.

  1. Megfelelő világítás

Gyakori eset, hogy a fürdőszobának nincs ablaka, viszont egyes fürdőszobai tevékenységekhez jó fényviszonyokra van szükségünk (sminkelés, borotválkozás). A mennyezeti lámpán kívül nagyon hasznos, ha a tükör megvilágításáról is gondoskodunk.

  1. Egy különleges elem

Nem kell minden egyes elem különleges legyen a fürdőszobánkban. Egyéni hangulatot varázsolhatunk egyetlen érdekes részlettel, ami lehet bútordarab, mozaikkal díszített fal vagy falsáv, de akár a fuga színe is!

  1. Amivel könnyen megtörtető a monotonitás

Sok fürdőben a fehér, illetve a világos, pasztell színek dominálnak, hiszen ezek tágasabbnak mutatják teret. Egyetlen hátrányuk, hogy egy idő után monotonná válhatnak. A steril hangulat könnyen megtörhető karakteres színű kiegészítőkkel. Picivel bonyolultabb, de különösen szép az élénk színű üvegmozaik alkalmazása.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr2315563496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása