4 üdítő trükk a fürdőszobájába, karantén idejére is!
2020. április 27. írta: Minden, ami lakásfelújítás

4 üdítő trükk a fürdőszobájába, karantén idejére is!

A #maradjotthon időszakában is megújíthatjuk az otthonunkat néhány egyszerű ötlettel. Most 4 olyan példát hozunk, amivel még frissebbé és látványosabbá tehetjük a fürdőszobát. 

  1. Tértisztítás, lomtalanítás

Talán az első és legfontosabb dolog: a felesleges lomok szelektálása, egy alapos rendrakás. Sok esetben ugyanis a káosztól, a dolgok felhalmozásától is tűnik rendezetlennek, lehangolónak a fürdő. Egy alapos rendszerezéssel máris sokkal szellősebbé, könnyedebbé tehetjük a környezetünket.

Szabaduljunk meg minden olyan dologtól, amit már legalább 5-6 hónapja nem használtunk, elő se vettünk, arra már nincs is szükségünk – pláne a fürdőszobában. Érdemes tüzetesen átnézni a pipereszekrényt is, és ami már lejárt, száműzzük.

Egy alapos nagytakarítás, felmosás után megtisztul a tér, máris jobb kedvvel, kellemesebb hangulatban használjuk újra fürdőszobánkat.

  1. Már néhány apróság is csodákat tehet

Ha egy nagyobb felújítás éppen most nem is fér bele, néhány kisebb aprósággal megajándékozhatjuk magunkat – vidám polcok, egy új csaptelep a régi helyére, néhány új, divatos fürdőszoba kiegészítő, egy pihe-puha kádkilépő, esetleg néhány új növény, és máris megújult, felfrissült a fürdőszoba.

  1. Színekkel bármikor frissíthetünk

Ha még a burkolat kiválasztása előtt járunk, akkor könnyű dolgunk van: a csempe színvilága meghatározó lesz majd a helyiségben. Azok, akiknek ritkábban adódik lehetősége a fürdőszoba felújítására, inkább a természet natúr árnyalataiban válasszanak burkolatokat, mert ezek nem mennek ki a divatból.

Ha mégis szeretnénk élénk színeket, akkor jó, ha tudjuk: érdemes óvatosan bánni velük. A túl sötét színek beszűkíthetik a teret, a túl harsány tónusok hatására pedig nyugtalanság érzése keríthet hatalmába.

  1. Évszakok, szezonok

Érdemes a fürdőszoba hangulatát az adott évszak színeihez is igazítanunk. Nyáron választhatunk pl. élénkebb színű törölközőket, kiegészítőket a fürdőszoba térbe, míg a téli időszakban jöhetnek a mélyebb, drámaibb színek, vagy az ünnepi csillogás, a meghitt gyertyafény, ledfényes hangulatmegoldások.

A tavasz és az ősz gyönyörű pompás színeiről és a természet megannyi kincséről se feledkezzünk meg. Ezek igazi örömforrásként hatnak majd a lelkünkre, javítják hangulatunkat, nem mellesleg a folyton változó természet állandó körforgásával folyamatos kapcsolatot teremthetünk, amire igen nagy szükségünk van.

A mostani időszakban érdemes kihasználni az alkalmat: egy alapos tervezés után akár felújításba is foghatunk. A felújításhoz szükséges termékek, segédanyagok gyártása ugyanis folyamatos, nincsen készlethiány, a kereskedések nyitva tartanak délután 3 óráig, és sok szakember rendelkezésre áll, könnyebben tud most kivitelezőt találni.

A palatinusfurdoszoba.hu cikke alapján, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr5015627620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása