Nagy család, kis lakás… Tippek komfortos fürdőszobához
2020. május 04. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Nagy család, kis lakás… Tippek komfortos fürdőszobához

Bármilyen nagy is legyen a család és bármilyen kicsi a lakás, a fürdőszoba általában a béke és a nyugalom szigete. Ott van lehetőségünk kicsit kikapcsolódni, feltöltődni, egy-egy forró vagy épp hűsítő fürdő után már már újjászületni. Ezért nem elhanyagolható a megjelenése sem. Mit tegyen akkor majd a helyiség apró de annál komfortosabbá kívánja tenni? Tartson velünk azonnal mutatjuk a trükköket!

A fürdőszoba méret bizony lényeg

A fürdőszoba mérete meghatározza, hogy milyen szaniterekkel és egyéb fürdőszobai tárgyakkal ölthet végső formát. Minél kisebb ez a helyiség, annál célszerűbb lehetőség szerint nem túlzsúfolni, közben mégis ízlésesen minél több hasznos kis extrával feldobni. Pl. szokatlanul nagy mintákkal falon és a különböző textíliákon, ezek ugyanis optikailag tágítják a teret.

Kád vagy zuhanyzó?

Talán elsőre zuhanyzó tűnik jobb választásnak, de ha a fürdőszoba paraméterei megengedik, akkor mindenképpen érdemes a kényelmi szempontokat is figyelembe venni és egy kombinált, fürdőkádas-zuhanyzós megoldást választani.

Zuhanyfüggöny üvegpanel helyett

Ha már zuhanyzó, akkor természetesen a legtöbben egy csillogó, gyönyörű üvegfelülettel elválasztott zuhanyfülkére vágynak, de ez nem mindig kivitelezhető. Ha a helyiség annyira parányi, hogy pl. az ajtó kinyitása során az elválasztó üvegben a kilincs sérülést okozna, a zuhanyfüggöny lehet a megoldás. Számtalan mintával és különböző minőségben fellelhető a boltok lakberendezési osztályán és az internetes üzletekben egyaránt.

nagy_csala_d_kis_laka_s.jpg

Ha ragaszkodik az üveghez...

Ha mindenáron üvegkabinban szeretne zuhanyozni, választhatja azt megoldást is, hogy a hagyományos, befelé nyíló ajtótól szabadul meg, amit egy tolóajtóra cserél. Ezzel szintén növelheti a teret a fürdőszobában.

Amit semmiképpen se hagyjon ki: a lekerekített formák

Rendkívül kellemetlen, ahogy egy kis helyiségben, a kiálló sarkokba beleakad az ember vagy megüti magát. Ez zseniálisan kiküszöbölhető, ha nem szögletes, hanem lekerekített formákat választ, pl. a mosdószekrény esetében.

A tárolás is fontos

Az aprócska helyiségek tároló kapacitása nem túl nagy, és borzasztóan zsúfolt hatást keltenek, ha még tele is pakolják őket. Ez esetben tehát elengedhetetlen, hogy a praktikum és az esztétikum kéz a kézben járjon. Ezért már a kialakítás  során érdemes elgondolkodni a falba süllyesztett polc, vagy a speciálisan a kis fürdőszobákba illő, mutatós nyitott polcrendszerek telepítésén.

Amennyiben tetszett önnek ez a cikk, és épp fürdőszoba felújításon gondolkodik, töltse le fürdőszoba E-bookot is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr7415647648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása