3+1 ötlet, amivel becsempészheti a mozaikot az otthonába
2020. május 08. írta: Minden, ami lakásfelújítás

3+1 ötlet, amivel becsempészheti a mozaikot az otthonába

Kedvence a mozaik csempe? Órák hosszat el tudná nézegetni a mozaikkal dekorált fürdőszobákat, konyhákat? A mozaikban az a csodálatos, hogy bárki a saját ízlése szerint formálhatja, és ugyanúgy különleges hatást lehet vele elérni egy luxus fürdőben, mint egy apró panel fürdőszobában is! Most mutatunk 3+1 trendi ötletet, amit Ön is megvalósíthat a saját otthonában!

tile-1002901_1920.jpg

  1. A mozaik remek mód arra, hogy a természet belépjen a fürdőszobájába

Sok módja van annak, hogy a fürdőnkbe bevarázsoljuk a természetet, de az igazán művészi módja a egy mozaik csempéből kirakott fal vagy padló (vagy-vagy, a kettő együtt már túl sok lenne). Az apró kövek segítségével az egzotikus növényektől és állatokon át a népszerű virágos kompozíciókig bármi megvalósítható. 

  1. A 3 szín szabálya

Nem tudja, milyen színeket válasszon? Egy kis segítség lakberendezőktől: társítson 3 színt, az egyiket tegye meg főszínné, és több felületen is használja. A második szín legyen kevésbé hangsúlyos, a harmadikat pedig csak visszafogottan, foltszerűen használja. Ezzel harmonikus hatást érhet el, ami a szemet is megnyugtatja. A szabály különösen akkor jön jól, ha a mozaikdarabokkal nem egy adott mintát vagy képet szeretne kirakni, hanem egy kis szabálytalanságot, egy kis fűszert csempészne a fürdőszobájába.

  1. Betűk

Mivel mozaikkal bármilyen mintát megvalósíthatunk, nem szabad megfeledkeznünk arról a lehetőségről sem, hogy szavakat, mondatokat is kirakhatunk a segítségével. Egy jól megválaszott mondat nem csak inspirál, de jól megtöri a monotonitást, és eltünteti a „mintha onnan hiányozna valami” érzést.

3+1. Nem túl sok, de nem is kevés

A mozaik kapcsán általában egy nagy kihívásról szoktak beszélni, ez pedig az egyensúly megtalálása. Nem jó, ha a mozaik eluralkodik a helyiségen, és valósággal káprázik a szemünk a rengeteg apró csempe-, kő- vagy üvegdarab láttán, mint ahogy az sem cél, hogy eltörpüljön a többi felület mellett, és észre se vegyük a jelenlétét. A helyiség nagyságának és az alkalmazott burkolatok, festett felületek függvényében kell megtalálni a megfelelő egyensúlyt, hogy a mozaik hangsúlyos elemmé válhasson a fürdőszobánkban. Ez általában egy vízszintes vagy függőleges falsávot jelent, esetleg egy teljes falat (például a zuhanykabin egyik falát).

A mozaik színt visz a helyiségbe, segít optikailag tágasabbá, levegősebb tenni, és nem utolsó sorban különleges bájt és stílust visz akár a legapróbb fürdőszobába is.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr3915563544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása