Ilyen színű lesz az otthona idén? Tippek karantén idejére
2020. május 11. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Ilyen színű lesz az otthona idén? Tippek karantén idejére

Egy-egy helyiséget alapjaiban változtat meg, ha megváltozik a falszín. Most bemutatunk olyan színtrendeket, amelyekkel a szobák életre kelnek, és még divatosak is. Nézze meg az inspiráló képeket a legnépszerűbb árnyalatokkal, és gyűjtsön ötleteket a következő lakásfestéshez, akár a karantén időszakában is!

Világos és sötét színárnyalatok - 2020 két különböző színpaletta trendje

Érdekes módon a 2020-as évben két különböző színpaletta kerül előtérbe: az egyik világos árnyalatokkal, semleges színekkel, a másik sötétebb terrakottával, burgundi vörössel, mély kékkel. Így legalább mindenki megtalálja a személyiségéhez közelebb álló trendet: a klasszikusabb árnyalatokat kedvelők ugyanúgy létrehozhatnak divatos lakásbelsőket, mint a bevállalósabb otthontulajdonosok.

Először a világosabb színű trendeket vesszük szemügyre.

Mik a lehetőségek, amikor a semleges, természetes, világosabb színárnyalatok kerülnek fókuszba?

A természetes színpalettának köze van a föld színeihez, és ez valamilyen formában mindig is divatos marad.

A sárga olyan árnyalatai mint a homok, vanília vagy a szalma is egyre népszerűbbek – meleg hangulatot adnak az enteriőröknek. Mint más semleges árnyalatok, ezek is nyugtató, pihentető atmoszférát teremtenek.

Jó ötlet párba állítani a hamvaszöld árnyalatokkal vagy sápadtabb növényi zöldekkel, ugyanis a lágy sárga melegebbé teszi a hűvösebb színpalettát.

Ebben az évben sokkal több világoszöld árnyalatot láthatunk a mentától a hamvaszöldig. A kékek nyugodt árnyalatai is visszatérnek. Ez a szín szintén a természetes palettához tartozik, az ég és a víz árnyalatait idézve. Jól kiegészíthető a talaj okker és a növények zöld palettájával. De a visszafogott pink, a sápadt barack és a lazacszín is jelen vannak 2020 lakberendezési színtrendjeiben.   

Jöjjenek a sötétebb színpaletta trendjei

A terrakotta szín fejezi ki legjobban a természetes földszínek iránt érzett lelkesedést. Ez a szín használható a meleg színkompozíciók erősítésére is. Jól mutat kontrasztban hűvösebb árnyalatokkal, mint például egy zöld kanapé mellett kiegészítésként terrakotta, pink és mustársárga részletek.

A bor árnyalatok – vagyis a borok színei, amelyek karakterükben inkább az ősz hangulatát idézik, tavasszal is felbukkannak. Ezek a színek gazdagítják a zöld és kék árnyatokra, bézs és semleges színekre alapozott enteriőrök színvilágát.

A klasszikus kéket a Pantone Intézet 2020 fő színének nevezte meg. Magabiztosságot, nyugalmat sugárzó szín, mely segít megteremteni a színharmóniát.

Hogyan keverhetők a sötét és a világos színpaletták

Ezek a paletták önállóan és együtt is használhatóak elegáns hatást keltve: a pasztell támogatja a mélyebb színeket, az élénk színek életre keltik és gazdagítják a lágy alapokat.

(A lakbermagazin.hu cikke nyomán, képek is onnan.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr2515665044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása