4 csodaszép tipp, mivel burkoljuk a konyhát az idén
2020. május 25. írta: Minden, ami lakásfelújítás

4 csodaszép tipp, mivel burkoljuk a konyhát az idén

Ha Ön konyhafelújítást tervez idénre, érdemes átnézni 2020 újdonságait, amelyekkel ráadásul időtálló, természetes megjelenésű enteriőröket alakíthatunk ki. Lássuk a 4 legszerethetőbb trendet a konyhában!

  1. A fa természetes szépsége

A fa természetes, meghitt, otthonos melegséget hoz lakótereinkbe. A mai burkolatok egyre élethűbbek, egyre tökéletesebb fa erezetmintát, felületet kínálnak. Újdonság, hogy a padlólap felkerülhet a falakra is. Izgalmas megoldás, ha a hosszúkás kerámiaparkettákból konyhacsempét alkotunk, hiszen itt nem magasságában, hanem szélességét tekintve kapunk inkább burkolandó felületet.

  1. Klasszikusok modern köntösben

Az idei trend az apró, mozaikos hatású, de nem kifejezetten mozaik csempe használata a konyhában. A mozaikot ugyanis nem a legcélszerűbb a konyhapult fölötti falra burkolni, mert itt közvetlenül érintkezhet a ráfröccsenő zsírral vagy színes szószokkal, és ezek elszínezhetik a fugát is, a takarításuk pedig nehézkes lehet a konyhai környezetben.

  1. Strapabíró burkolatok

A főzőlap vagy a mosogató fölötti falfelület sosincs biztonságban a ráfröccsenő víztől vagy olajtól ezért ide mindenképpen strapabíró burkolatot válasszunk. A falicsempék ellenállók és tartósak legyenek, a padlólapok pedig csúszásgátlók, ami nagy előny mind a konyha, mind a fürdőszoba burkolatának kiválasztásakor.

  1. A fekete eleganciája, nemes anyaghasználattal

A fekete szín visszatért, és még divatosabb, mint valaha. Ha a konyha nagy, tágas és a benapozottsága is megfelelő, bátran használjuk ezt az időtlen, nemes eleganciát a konyhai terekben. A fekete megjelenhet a padlólapon vagy a falburkolaton, de a konyhapult vagy konyhasziget felületének burkolásában is abszolút megállja a helyét. A természetes fekete kő ellenálló, tartós, könnyű karbantartani, így igazán jó megoldás lehet akkor is, ha az egész házban egységes megjelenésre törekszünk – ugyanis a speciális anyag kültéren, teraszokon vagy úszómedencék egyedi megoldásaihoz is tökéletesen alkalmazható.

Számos új trend, megannyi újítás lát tehát napvilágot, ám a klasszikus megoldások terén is jócskán akad újítás. A trendeken túl persze nagyon lényeges a saját stílusunk, otthonunkhoz, a család életmódjához igazodó belsőépítészeti megoldások megtalálása.

Az otthonneked.hu cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr415707530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása