Örömszerző ötletek a tenyérnyi erkélyek berendezéséhez
2020. május 28. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Örömszerző ötletek a tenyérnyi erkélyek berendezéséhez

Egy apró erkély is örömmel töltheti el a háziak apraja-nagyja szívét, mert nem (csak) a méret számít, hanem a lakóhelyünk iránti szeretetünket, gondoskodásunkat tükröző ötletek sokkal többet nyomhatnak a latban. Egy kis kreativitás többet ér, mint a bármilyen nagy, de kihasználatlan tér. 

Ha igényesen rendezzük be az erkélyt, pár egyszerű ötlet alkalmazásával, akkor sokkal kellemesebben lehet majd nézelődni és levegőzni rajta, mint egy hatalmas, de az ötlettelenségtől üresen kongó, sivár teraszon.

erkely.jpg

Mire kell figyelni, hogy a kis erkély csodaszép legyen?

Ne essünk abba a kísértésbe, hogy túlbonyolítjuk a dizájnt! A kiválasztott berendezési tárgyak azonban legyenek kiváló minőségűek, ha már nem kell belőlük túl sok. 

Az ülőbútor sok helyet foglal, főleg ha több kell belőle. Az apróbb változatok ‒ elegáns kisszékek, sármos sámlik ‒ legalább lehetővé teszik, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz az erkélyen üldögélők, és intimebben elbeszélgessenek, vagy a friss levegőn összedugják a fejüket egy kis családi tanácskozásra.

Ha már a hellyel spórolni kell, akkor asztalból legjobb a lehajtható, hogy csak akkor foglaljon helyet a piciny teraszunkon, ha a használata szükséges, különben pedig legyen olyan, mintha nem is lenne ott. Lehet persze, hogy a lehajtható változat nem kivitelezhető, vagy állandóbb megoldást szeretnénk, amit nem kell hajtogatni. Ilyenkor úgy is takarékoskodhatunk a hellyel, hogy a sarokasztalt választjuk.

Ami tágasság, a szabadság érzését közvetítheti a legapróbb erkélyen is, az a természetes megoldások használata. Műfűvel, kavicsokkal, minőségi padlódeszkával olyan benyomást lehet elérni, mintha kiránduláson lennénk, miközben el sem hagytuk kényelmes otthonunkat. Ennél azonban sokkal választékosabb lehet a világos színű, a teret megnyitó teraszburkolat. Ezt a benyomást érdemes élő növényzettel erősíteni, például falipanel virágtartóval, ami nem lezárja, hanem a határtalan természet felé nyitja meg a teret, legalábbis érzelmileg.

Ha pedig ez is megvan, akkor már csak a hangulatos világítás teheti szebbé a kis teraszt. A gyertyák alkalmazása önként kínálja magát, mert jól illik a kis tér által biztosított legnagyobb előnyhöz: erősíti az intimitás érzését, hangulatát. Gondolni kell azonban a biztonsági szempontokra, a szél által jelentett veszélyre. Ezért inkább szolár lámpákkal, LED-lámpákkal érdemes biztosítani a fényt.

Összességében az a lényeg, hogy nem feltétlenül csak a hely adottságaitól függ a lakók hangulata, hanem a jó hangulatból eredő ötletes megoldások tehetik szebbé a helyet.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr315648596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása