Kicsi a fürdőszobája? Így használja ki!
2020. június 04. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Kicsi a fürdőszobája? Így használja ki!

Ki ne álmodna egy olyan helyiségről az otthonában, amely szinte felér egy wellness központtal? Masszázs és jakuzzi funkcióval felturbózott kád, külön zuhanyzó fülke, tágas tér és legalább kettő kézmosó, hogy a család minden tagja kényelmesen elférjen egymás mellett akár fogmosás közben is. Az álomfürdőszobák világa kecsegtető, de mi a helyzet akkor, ha lakásunkban csupán néhány négyzetméter jutott a fürdőszoba kialakítására? A kis fürdőszoba is lehet éppen ugyanolyan fantasztikus, mint nagyobb társai. A titok a megfelelő elrendezésben és a jól kiválasztott burkolatok használatában rejlik. De lássuk pontosan, melyek azok a tippek, trükkök, amelyekkel varázslatos ékszerdobozt alakíthat ki fürdőszobájából, egészen kicsi helyiségben is.

kicsi_a_fu_rdo_szoba_ja_i_gy_haszna_lja_ki.jpg

A kis hely nem akadály

Manapság már léteznek egészen kis méretű sarokkád egységek, amelyek zuhanyzófülkével együtt vásárolhatók meg. Ez a típusú termék praktikus megoldás lehet olyan családok számára, ahol a felnőttek inkább zuhanyozni, a gyermekek inkább fürdeni szeretnének. A csaptelep pedig kialakítható ugyanabba a sarokba, ahol a kád helyezkedik el, egy egészen egyszerű és nagyszerű trükkel. A kád fölé elhelyezett csaptelep oldalirányba kifelé nézzen. Így egyetlen apró kis sarokban letudható a fürdés, zuhanyzás és kézmosás lehetősége is. 

A dizájn sokat dob az összképen

Egy kis helyiségbe érdemes világos színű és letisztult burkolatot választani. A túlcicomázott, apró mozaikszerű és mintákkal tarkított csempék összképe kicsinyíti a teret. Így ha ragaszkodik a díszített csempék megjelenítéséhez, akkor csak elszórtan, apró motívumként használja fel, ne az egész fürdőszobában használja. Ugyanez igaz a burkolat méretére is. Egy nagyobb méretű járólap vagy csempe képes optikailag tágítani a teret. Illetve üvegtégla használatával a szakember készíthet a fürdőszobába kisebb elválasztó részeket. Az üvegtégla átereszti a fényt, nem érzékelteti azt az emberrel, hogy teljesen lezárt a terület, ezáltal levegősebb hatást kelt egy kisebb fürdőszobában is. 

A tükrök használata

Minden valamire való fürdőszobában van legalább egy tükör. Hiszen a fogmosáshoz, sminkeléshez, borotválkozáshoz és egyéb készülődéshez mindannyian szeretünk tükröt használni. Kis fürdőszoba kialakítása esetén érdemes a tükröt a bejárattal szemben elhelyezni, ha erre nincs lehetőség, akkor is praktikus tértágító fogás a nagyobb méretű tükör használata. Ráadásul ma már remek, belső világítással ellátott dizájnos tükrök kaphatók, amelyek elképesztően hangulatossá tudják varázsolni a kisebb tereket is. 

Akár kicsi, akár nagy fürdőszoba kialakításán vagy felújításán gondolkozik, az optikai és vizuális megjelenés mellett, rendkívül fontos szempont az is, hogy az elkészült fürdőszoba tökéletes vízzáró réteggel rendelkezzen.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr6315707528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása