5 gyakori hiba, ami biztosan tönkreteszi a fürdőszobáját
2020. június 15. írta: Minden, ami lakásfelújítás

5 gyakori hiba, ami biztosan tönkreteszi a fürdőszobáját

A fürdőszoba felújítása sokunk listáján szerepel, ezért jó tisztában lenni azzal, hogy számos olyan buktató adódhat, amit később meg fogunk bánni. Íme, az 5 leggyakoribb tévedés.

  1. ROSSZUL MEGVÁLASZTOTT HIDEGBURKOLATOK

Az egyik tipikus hiba, amikor járólapok kerülnek a falra, illetve csempe a földre. Pedig ezek általában nem felcserélhetők: a járólapok erősebbek, nehezebbek, sok esetben nem is alkalmasak arra, hogy a falra kerüljenek. Ha a hidegburkolatok a megfelelő ragasztóval a megfelelő helyre kerülnek, a végeredmény tartósabb lesz.

Vigyázni kell a kis méretekkel, mert zsúfolttá tehetik az amúgy sem túl tágas teret. A legegyszerűbb megoldás, ha közepes méretű lapokat választ.

  1. FELÁLDOZNI A FUNKCIONALITÁST

Ahhoz, hogy a fürdőszobát kényelmesen lehessen használni, a szaniterek között megfelelő térnek kell lennie. Tipikus elhibázott eset például a sarokkád a panelben. Elfoglalja a fél fürdőszobát, ami még kisebbnek néz ki, és zsúfolttá teszi a teret. Egy kicsi fürdőszobában nincs helye a sarokkádnak vagy a dupla mosdónak. Ha luxus érzetű fürdőszobára vágyik, de nincs hozzá elég helye, inkább a hidegburkolatok segítségével adja meg a fényűző hangulatot.

  1. ROSSZ A SZELLŐZÉS, PENÉSZESEDIK A FÜRDŐSZOBA

A fürdőszoba jó szellőzésének és gyakori levegőcserének számos előnye van, többek között megmentheti Önt a falak penészesedésétől, a fém elemek rozsdásodásától, a gombásodástól. Ha van rá lehetősége, alakítson ki ablakot, amivel a remek szellőzésen túl természetes fényt is biztosít a helysiégbe, és maga a tér is optikailag nagyobbnak fog tűnni.

A fürdőszobába érdemes vízlepergető, penészesedésgátló segédanyagokat használni a burkolás és a festés során, főleg, ha a szellőzést nem tudjuk teljes körűen megoldani.

  1. ROSSZAK A FÉNYVISZONYOK

A nem megfelelő világítás veszélyes is lehet a fürdőszobában. Gondoskodjon arról, hogy minden tökéletesen látható legyen, különösen a mosdó, a kád és a zuhanyfülke közelében.

  1. NEM MEGFELELŐ ANYAGOK VÁLASZTÁSA

Egy átlagos fürdőszobában meleg, párás levegő és hideg váltakozik sűrűn, pár óra leforgása alatt. Az ilyen környezetet sok anyagtípus nem bírja: a fa, a textil, a papír, de még a porózus kő sem. Ezért célszerű olyan anyagokat választani, amelyek kifejezetten a fürdőszoba számára készültek (mint amilyenek a hidegburkolatok). Ha mégis ragaszkodik egy olyan anyaghoz, ami nem kifejezetten tűri a párát vagy a nagy hőingadozást, feltétlenül forduljon szakemberhez mind a választás, mind a kivitelezés terén.

Az otthonneked.hu cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr3215806078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása