13 látványos lakberendezési ötlet, amely egyedivé teszi az otthonát
2020. június 22. írta: Minden, ami lakásfelújítás

13 látványos lakberendezési ötlet, amely egyedivé teszi az otthonát

Ezeket az esztétikus és praktikus lakberendezési ötletek látnia kell, ha éppen otthona megszépítésén, felújításán gondolkodik, vagy éppen ihletet szeretne nyerni a következő felújításhoz. A látványos megoldások igen emlékezetessé teszik az otthonunkat, és egyáltalán nem kell mélyen a zsebünkbe nyúlni a megvalósításukhoz!

Lássuk először is a konyhai megoldásokat

Izgalmas megoldás a hatszögletű kerámia burkolat a padlón és a konyha hátfalon. A semleges szürke konyhabútor jó környezetet teremt a hatszögletű padlólapoknak, amelyek a nappali zónáig vannak lerakva.

Praktikus ötlet az ablakpárkány munkapulttá való kibővítése a konyhában. Az ablak előtti rész is kihasználható étkezőként, extra munkafelületként.

Szép konyha hátfal csempe és mosógép a munkalap alatt: mutatós tengerzöld csempe és praktikusan elhelyezett mosógép konyhai munkalap alatt.

A sötétszürke, látványos konyha famunkalappal és üveges felső szekrényekkel, illetve egy izgalmas járólappal igen egyedivé teszi a konyhát. Jól eltalált ez a kombináció a modern konyhában, a sötétszürke és fa felületekkel, különleges padlóburkolattal, ipari stílusban.

Szintén modern hatást kelt a fehér konyha pöttyös mintájú kerámia padlóburkolattal. A kis lakás nyitott nappali zónájába az elegáns megjelenés tökéletesen illeszkedik.

Elegáns, szép színkombinációra törekedjünk, ha a nappali és a konyha egy térben van. A zöld, púder / bézs árnyalatok, fa felületekkel nyerő választás.

Rövid karnis és függöny, melynek csak díszítő funkciója van: a zöld függöny tökéletessé teszi az egyébként üres sarkot

Ötletek kicsi előszobába

Az előszobában általában helyhiánnyal küszködünk, erre is vannak praktikus ötletek.

Kerek tükör elhelyezése: érdekes ötlet egy kerek tükörrel, amely nem fért volna el az ajtó melletti falrészen – levágva egy darabot és a kisebbik részt az ajtóra szerelve viszont látványos lett.

Ülőpad és akasztó az előszoba bútorban: a teljesen bebútorozott előszoba összenyomja a teret, ezen segít egy ülőpad, mely nem csak megtöri a szekrények tömbjét, de több funkcióval is szolgál (tárolás, kényelem).

Ötletek a fürdőszobába

Fa hatású kerámia burkolat fürdőszobában díszítőelemként: a fehér dekorációban a márvány burkolólapok közé vízszintesen berakott fahatású kerámia csíkok sokkal érdekesebbé teszik a teret.

Réz csíkok a fugán, nagy márványlapok között kis fürdőszobában: kicsi, de elegáns fürdőszoba az eredmény, ahol jól működik a dekorációs ötlet: vízszintesen és függőlegesen egy-egy fuga csíkra réz díszítést raktak.

Vizuális térelválasztás színekkel és burkolatokkal kis helyiségben: két teljesen elkülönülő zónára osztotta a lakberendező vizuálisan a fürdőszobát a zöld fal- és mennyezet színnel. A másik oldalon semleges színű burkolatok, fehér szabadon álló kád.

Végül egy tapétázási ötlet

Pálmalevél mintájú tapéta: szürke színvilágú tapéta pálmalevél mintával, és ami érdekessé teszi: a kétféle háttér – sötét és világos, egy-egy falra.

A lakbermagazin.hu cikkei nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr8815815100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása