14 bámulatos ötlet a fürdőszobai dekorációhoz
2020. június 29. írta: Minden, ami lakásfelújítás

14 bámulatos ötlet a fürdőszobai dekorációhoz

Szeretne vidám, egyedi hangulatot vinni az otthona dekorációjába? A fürdőszoba tökéletes hely, hogy merészebbek, kísérletezőbbek legyünk. Itt nem időzünk órákon át, és míg egy élénk sárga fal a hálóban zavaró lehet, ugyanaz a vibráló szín a fürdőszobában mosolyt csal az arcunkra, valahányszor belépünk a helyiségbe. Nézzük, milyen színes ötletekből meríthetünk inspirációt!

  • ZÖLD SZÍN

Természetes színekkel hozhatjuk be leginkább a kert hangulatát az otthonunkba – a zöld színek és a fa felületek kombinációja különösen alkalmas erre.

Természetes zöld árnyalatok az elegáns, keskeny csempén

A zuhanyfülkébe lépve szinte élő növények között érezhetjük magunkat a zöld árnyalatokat variáló elegáns, keskeny csempének köszönhetően. A zuhanyzó padlója kavicsokkal van kirakva, a növény téma a faliképen is visszaköszön.

Fűzöld szín a fürdőben

Ha egy nyugodtabb hangulatú, de ugyanakkor ütős színre vágyunk, akkor érdemes megfontolnunk egy élénk, zöld árnyalatot, mely pozitív asszociációval a zöldellő mezőket juttatja eszünkbe.

Levélzöld, egy újabb szuper, természetes színárnyalat

A levélzöld csempével burkolt fal a természetes kisugárzással hódít. Ebben a fürdőben egzotikus élmény lehet a zuhanyozás, a sok fénynek is köszönhetően.

Vibrálóan szép zöld szín és látványos csempe minta kombinációja

Modern, mégis klasszikusan elegáns fürdőszoba: szabadon álló káddal, tiszta fehér mosdópulttal és szaniterrel, fa polcokkal. A látványos mintájú csempe a falat és a padlót is díszíti, a zöld bútor tökéletes, színes látványelem.

Energikus sárga és zöld színek

Szokatlan és életteli színkombináció, az élénk sárga meleg és játékos hangulatot ad a helyiségnek. A zöld szín a bútoron organikus, természetes színárnyalatot ad. Nagy felületen túlzás lett volna, de ebben a kis adagban vidám és jó hangulatú.

És ezzel át is tértünk egy másik színcsaládra, a sárga árnyalataira

  • SÁRGA SZÍN

Napsárga csempe

Egyre többen választanak sárga színt az otthonuk dekorációjához, mert szükség van optimizmust, reményt, boldogságot sugárzó árnyalatokra. Fehérrel kombinálva, természetes fénnyel is rendelkező helyiségekben szuper választás.

Citromsárga és szürke remek kombinációja

Sokan nem szeretik a szürkét, pedig különösen hasznos, ha semleges hátteret akarunk létrehozni, amiben látványosan emelünk ki egy-egy élénk színű elemet. Egy “lebegő”, falra szerelt fürdőszoba bútor a citromsárga színével egyedibbé és vidámabbá teszi a stílusos fürdőszobát.

Sáfránysárga, melegséget sugárzó szín a fürdőszobában

A sáfránysárga sokoldalúan alkalmazható bármilyen stílusú lakberendezésben, klasszikustól a modernig. Erős szín, de tökéletesen lágyítja a kontrasztot a fehér és a sötétszürke elemek között.

Maradjunk még a sárga színnél, nézzünk pár példát a narancssárga szín használatára fürdőszobákban.

  • NARANCSSÁRGA SZÍN

Étvágygerjesztő narancs árnyalat

Kevés is elég az élénk színből, mert ha több lenne, akkor már a többi elem rovására menne, hagyjuk, hogy a meleg szín és a kerámia burkolat is érvényesüljön. Jó ötlet élénk színt használni, ha keretbe szeretnénk foglalni és ki szeretnénk emelni egy-egy érdekes elemet vagy anyagot a térben.

Márvány mintázat és élénk narancssárga

Modern fürdőszobában a márvány falburkolat, a fa hatású kerámia a padlón, és az eleven, élénk narancssárga bútor tökéletes kombináció.

  • KÉK SZÍN

Trópusi türkiz

A türkiz elhozza a trópusok kristálytiszta vizeinek hangulatát az otthonukba – a fürdőszoba pedig tökéletes hely, hogy türkiz árnyalattal díszítsünk.

Élénk kék szín a fürdőszobában

A szuper kék árnyalat hihetetlenül feldobja a teret, a semleges háttér még tovább erősíti a hatást.

Elegáns tengerészkék szín vidéki hangulatú fürdőszobában

Egy sötétebb tengerészkék színárnyalat a falon, fehér és visszafogottan mintás csempék elegáns kombinációja egy vidéki hangulatú fürdőszobában, kissé rusztikus fa felülettel és halvány réz szerelvényekkel – innen semmi sem hiányzik!

  • PIROS SZÍN

14_latvanyos_szin_otlet_uj_furdoszoba_elevenebb_vidamabb_hangulatu_dekoraciojahoz_03.jpg

Elsőre kissé merész választásnak tűnhet a piros burkolat, de akiknek nehezebben indul be a napja, azok értékelni fogják az energikus piros színárnyalatot a fürdőszobájuk falán. Jó világítást és sok fehéret párosítsunk ehhez a színhez.

A lakbermagazin.hu cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr9115907188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Edit Biharine Kiss 2023.08.21. 09:48:41

Zöld színű,apró csempe is pazar.Élmény még nézni is.

Edit Biharine Kiss 2023.08.21. 09:48:42

Trópusi türkiz, gyönyörűséges.Első kép.
süti beállítások módosítása