Túl szép, hogy igaz legyen? 5 trendi hidegburkolat ötlet
2020. július 02. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Túl szép, hogy igaz legyen? 5 trendi hidegburkolat ötlet

A hidegburkolatok széles palettája új esztétikumot teremthet a modern otthonok és épületek világában. Felújításkor vagy építkezéskor mindannyian a legjobbat és legszebbet szeretnénk kihozni a rendelkezésre álló anyagokból. De mi a helyzet akkor, ha egyáltalán nem, vagy csak igen kis mértékben vagyunk tisztában a lehetőségeinkkel? Jól tudjuk, hogy olykor még maga a tulajdonos sem tudja pontosan megmondani, hogy milyen típusú burkolatot szeretne választani ahhoz, hogy a fejében megálmodott hangulat ténylegesen megvalósuljon. Mi most ebben szeretnénk egy kicsit segíteni. Íme 5 megújult és trendi hidegburkolat ötlet, amellyel a végeredmény maximálisan dizájnos és szemetgyönyörködtető lehet.

5_trendi_hidegburkolat_o_tlet.jpg

  • Elegáns, márványhatású padlóburkolat

Ne ijesszen meg senkit a “márvány” szó ridegsége. A megfelelően kiválasztott márványlapok ugyanis letisztult és elegáns hangulatot varázsolhatnak a megálmodott helyiségbe. De lássuk, miért is szuper megoldás a márványhatású burkolat választása? Ha nagy a tér és Ön a minimalista stílus kedvelője, akkor a márványhatás képes egységesíteni az egész tér összhatását. A márványlapok halvány és diszkrét mintázata összeolvadva, mintegy “tengervíz szerű” megjelenést kölcsönöznek a padlóra tekintve. A végső eredmény egy fényes, tükörsima és az egész teret egybeolvasztó padlózat lesz, amely tökéletes egységességet alkot majd a kiválasztott bútorokkal együtt.

  • Fahatású hidegburkolat a nappaliba

Fantasztikus megoldás azoknak, akik ragaszkodnak a meleg színekhez és a fa erezete által adott természetességhez. A fahatású hidegburkolatok számos színválasztékban elérhetők. Előnyük, hogy tényleg azt a hatást keltik, mintha csak laminált padlón járna az ember. Azzal a különbséggel, hogy ez az anyag sokkal könnyebben tisztítható, nagyobb teherbírású és ami abszolút mellette szól, hogy ha ezt a fajta hidegburkolatot választja, akkor a melegburkolatokkal szemben, a padlófűtés is könnyedén kivitelezhetővé válik.

  • A mintás burkolatok világa

Aki nem az egyszerű megoldások kedvelője, annak kifejezetten ajánljuk a különböző mintázatú hidegburkolatok széles skáláját. A titok nyitja az, hogy a kiválasztott minta passzoljon a fal színéhez, vagy éppen fordítva. Ha például a fürdőszobánkat szeretnénk feldobni egy-egy különleges mintázatú csempével, akkor törekedjünk arra, hogy a padló burkolata harmonizáljon a csempében található mintázattal. Például könnyedén összhangba hozhatjuk a burkolatokat úgy, hogy a padlóra kiválasztott minta inverzét helyezzük a falra. 

  • A művészi megoldások imádóinak: mozaik csempe

Az apró kis négyzetekből összeáll egy önálló kép. Bizony. Lehet művészkedni a hidegburkolatokkal is, főleg ha van hozzá konkrét elképzelésünk. De hogyan is néz ez ki a valóságban? Például a fürdőkád közvetlen közelébe kirakott kék árnyalatú mozaikokkal, imitálni lehet a tengervíz közelségét. Ugye milyen frappáns megoldás? A mozaik csempék világának csak a képzelet szabhat határt.

  • Kőhatású padlóburkolat

Ez az a szegmens, amelyet igen félve használnak csak, pedig elképesztően jól néz ki, ha a megfelelő helyszínen használják. Például teraszok, medencék, szaunák esetében a kőhatású burkolat erősíti azt az érzést, hogy a természetben vagyunk, mégis egyfajta elegáns letisztultságot hordoz magában. Praktikus és frappáns megoldás azok számára, akik egy innovatív környezetbe, modern és mégis természetközeli megoldáson gondolkoznak.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr7415756878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása