2020 legkülönösebb trendje: az Ön otthonát is meghódítja a Japandi?
2020. július 06. írta: Minden, ami lakásfelújítás

2020 legkülönösebb trendje: az Ön otthonát is meghódítja a Japandi?

Milyen érdekes, hogy minden egyes korszaknak megvan a maga sajátos stílusirányzata. A lakberendezési piac olyan ütemeben és sebességgel változik, hogy az ember úgy érezheti, szinte lehetetlenség követni. De valójában nem is kell tudatosan beleásni magunkat a témába, ha csak nem vagyunk hivatásos lakberendezők. A legújabb hódító most ebben a szegmensben a Japandi stílus. Érdekes már a neve is, de mit is takar pontosan ez a név?

japandi.jpg

A Japandi két stílus egyesüléséből született

A japán és skandináv stílus izgalmas keverékéről van szó. A japán belsőépítészet nagyon minimalista, kissé rideg és visszafogott eleganciáról árulkodik. Míg a skandináv egy melegebb, otthonosabb, természetesebb vonalat képvisel. Ennek a két irányzatnak az elegyéből született meg a Japandi, amely úgy fest meghódítani készül a világ lakberendezési és belsőépítészeti piacát. A stílus lényege a két stílus közötti kontraszt kihangsúlyozása. Például a kézzel készített fabútorok vegyítése a hideg márvány padlózattal. 

Keverje a meleget a hideggel és kész is a varázslat

Puha meleg színű puffok, fém vázak közé helyezve. Micsoda kontraszt és mégis milyen elegáns hatás. Ez a Japandi lényege. Ha elkezdi ezt a két stílust felhasználni otthona egyes helyiségeiben, akkor a végső hatás egy igazán dizájnos és letisztult lakás vizuális élménye lesz. Mindezt át lehet vinni egészen a legalapvetőbb megoldásokig. Japán stílusú konyha, skandináv stílusú meleg színű étkező bútorokkal kiegészítve. A lehetőségek tárháza végtelen.

Önnek, hogy tetszik?

A Japandi stílus már útjára indult. Ha szeretne Ön is csatlakozni ehhez a formabontó megoldáshoz, akkor még nincs lekésve semmiről. Azonban fontos, hogy ha meg is álmodta otthona Japandi változatát, a módosításokat végző szakember kiváló minőségű anyagokkal és eszközökkel végezze a munkát. A letisztult hatást könnyedén romba döntheti egy ócska minőségű anyag. Például a repedező vakolat, az elkoszolódott fugázat, a penészedő falak. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr8715974840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása