9 apró dekorációs ötlet, amitől azonnal megváltozik az otthona hangulata
2020. július 06. írta: Minden, ami lakásfelújítás

9 apró dekorációs ötlet, amitől azonnal megváltozik az otthona hangulata

Meglepően nagy változást érhetünk el egy-egy apró alakítással. Íme, 9 mini átalakítás ötlet, amit érdemes kipróbálni. Frissítse fel az otthonát ezekkel a gyors és egyszerű lakásdekorációs tippekkel!

  1. Rendezzük át a képeket a falon

Ha a képeink évek óta ugyanott vannak, szinte már észre sem vesszük őket. Ha átrendezzük, áthelyezzük őket, szinte olyan érzésünk lesz, hogy új alkotások kerültek a falakra. Meglepően tapasztalhatjuk, hogy mely képek illenek össze, és melyek ütnek el egymástól. Mindannyiunknál fellelhető néhány kép vagy fotó, amiket évek óta szeretnénk kitenni, de végül mindig más teendő került előtérbe. Most vegyük elő ezeket, és frissítsük fel velük otthonunkat. Költséghatékony megoldás, mégis új, és látványos elemei lehetnek a lakásnak.

  1. Szerezzünk be új díszpárna huzatokat

A díszpárnák nagy hatással vannak egy-egy térre. Nem kell, hogy tökéletesen passzoljanak egymáshoz. A megfelelő szín-, és mintakontrasztok nagyszerűen illeszkednek egymáshoz. Ha nyugodtságra és letisztultságra vágyunk, válasszuk inkább a szelídebb, diszkrét árnyalatokat. Ha viszont a mozgalmas hangulat a cél, úgy inkább az élénk színek a javasoltak. Ha a párnabelsők is elöregedettek, laposak és/vagy csomósak, darabosak, érdemes azokat is lecserélni.

  1. Tegyünk fel tükröket

A tükrök megsokszorozzák a helyiségekben a fényt, a lehető legjobban nyitják a teret, valamint remek vizuális hatást nyújtanak. Ha már vannak tükrök a falakon, próbáljuk ki ezek áthelyezését, mint a faliképeknél. Ha nincsenek, akkor kisebb csoportban kíséreljük meg néhány különböző formájú és méretű tükröt elhelyezni.

  1. Tegyünk le színes szőnyeget

A csíkok nagyobb tér illúzióját keltik, a minták inkább életet, mozgalmasságot visznek egy helyiségbe. Gondoljuk át, hogy hogyan, és mire is használjuk a szobát, és ennek megfelelően használjuk a színeket. Ha a helyiségben cipővel ki-bejárkálunk, vagy étkezünk a szőnyeg felett, akkor nem érdemes világos szőnyeget letenni. Ajánlatos a nagyobb felé hajlani, mintsem egy kisebb léptékű kárpitot betenni, ami egyértelműen kicsi a szoba méreteihez.

  1. Akasszunk fel növényeket

A növényekkel behozzuk a természetet a lakásba. Jobb levegőt biztosítanak, így az egészségünknek is jót tesznek. Makramé akasztóval szinte bárhonnan lelógathatjuk őket.

  1. Adjunk új külsőt a bejárati ajtónak

Egy egyedi színű bejárati ajtó sikkesen üdvözli a vendégeket, és pénztárcabarát módon alakítja át az otthonunkat. Döntsünk olyan színárnyalat mellett, ami örömet okoz az elkövetkező évben. Ha valami energikusra van szükségünk, válasszunk sárgás, pirosas színeket. Ha viszont nyugalomra, egyszerűségre vágyunk, a kékes, zöldes színek lesznek a megfelelőek.

  1. Fessünk le egy öreg bútordarabot

Varázsoljunk át egy régi, megfáradt kinézetű komódot, asztalt, vagy kis szekrényt. Különleges ékessége lehet a lakásnak, ha lefestjük egy rendhagyó színnel. Sokkal olcsóbb, mint egy újat vásárolni, és sajátos szépsége lehet a szobának.

  1. Cseréljük le a zuhanyfüggönyt

A fürdőszobánk megszokott hangulatát könnyedén feldobhatjuk egy új zuhanyfüggönnyel. Ez az egyik leggyorsabb, és legolcsóbb módja a vizes helyiség megreformálásának. Ha nincs zuhanyfüggönyünk, helyezzünk el vázában színes vágott virágot a mosdón, vagy a fürdőszobai polcon.

  1. Nézzük át könyveinket

A könyvek észrevétlenül felhalmozódnak az évek alatt. Adjunk túl a felesleges darabokon, ezáltal is levegősebbé tehetjük a könyvespolcunkat.

A lakbermagazin.hu cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr3315912522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása