3+1 hasznos trükk, ami a konyháját új életre kelti
2020. július 13. írta: Minden, ami lakásfelújítás

3+1 hasznos trükk, ami a konyháját új életre kelti

Az ideális konyha otthonos és praktikus, minden kéznél van benne, és miközben egyedi igényeinkhez igazított, a stílusunkat is kifejezi. Vagy ezek a szempontok együttesen csak egy luxuskonyhában teljesülnek, a kisebb költségvetésű konyhák esetén kompromisszumot kell kötni? Jöjjön 3+1 egyszerű konyhaberendezés ötlet, amely segíthet új konyha tervezésekor vagy ha régi konyhánkat szeretnénk modernizálni.

 3-1-hasznos-trukk-ami-konyhajat-uj-eletre-kelti.jpg

1. Konyhai hátfal

A konyhai hátfal látványos és érdekes dekoráció, a burkolatok, anyagok és minták variálásával minden konyhába meg lehet találni azt a megoldást, ami egyedivé és kellemes hangulatúvá varázsolja a főzés színterét. Vannak persze praktikus szempontjai a választásnak: a hátfal legyen könnyen tisztítható, tartós és nyilván az árfekvése is kedvező kell legyen.

Tisztíthatóság szempontjából jó tudni, hogy csempe hátfal esetén a hagyományos cementalapú fugázók helyett érdemes epoxi fugázót választani. (beágyazott link: https://www.mapei.com/hu/hu/termekek-es-megoldasok/termeklista/termekek-keramia--es-termeszetes-koburkolatok-fektetesehez/fugazok---epoxy) Az epoxi fugázóanyaggal készül fuga ugyanis tiszta és pormentes marad, nem tapadnak meg benne a szennyződések: sem a por, sem a konyhában gyakori zsíros szennyződések.

2. Konyhabútor fogantyúk

Apró részletek, de mint tudjuk, sokszor az apró, lényegtelennek tűnő elemek adják a nagy egész sava-borsát. A konyhai fogantyúk esetére is igaz: érdemes rájuk időt fordítani, és megfontoltan választani. A régi fogantyúk cseréjével az egész konyha hangulatát felpezsdíthetjük: cserélhetjük egyszerűbbre vagy bonyolultabbra, más színűre, választhatunk érdekes formájút is (például levél alakút).

3. Megoldás a kihasználatlan felületekre

Ritka az a konyha ahol túl sok lenne a hely. A falon viszont sok esetben találunk olyan kihasználatlan felületet, ahová falra szerelt extra tálalószekrénnyel vagy polccal növelhetjük a tárolókapacitást.

+1 trükk kis konyhákba

 A konyhai kisgépek felhalmozása a pulton egyrészt elfoglalja a munkaterületet, másrészt zsúfolttá teszi az amúgy sem túl nagy teret. Erre megoldás egy kis szekrény kialakítása a pult végén, a konyhaszekrény alatt: ebben elrejthetünk mindent, ami jó, ha kéznél van, de nem szeretnénk vele telepakolni a pultot.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr615974894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása