Kicsi a fürdő? 5 megoldás 5 jellemző problémára
2020. július 13. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Kicsi a fürdő? 5 megoldás 5 jellemző problémára

A fürdőszobánk berendezésekor több problémával is szembesülhetünk: szűknek érezzük a teret, nincs elég tárolási lehetőség, ha ablak nélküli a helyiség, akkor nincs természetes fény… 5 tipikus problémán segíthetnek a következő praktikus ötletek.

Probléma #1: Kis alapterületű a fürdőszoba, szűkös a tér

A megoldás, ha elemelünk mindent a padlóról, amit csak lehet. A falra szerelt mosdó, bútor, WC által láthatóvá lesz a fürdőszoba padlójának széle, határai, ezzel pedig vizuálisan nő a tér. Ráadásul könnyebb lesz takarítani is. Másik trükk, ami növeli a térérzetet, ha világos a berendezés és a falszín.

Probléma #2: Nincs elegendő hely kádnak és zuhanynak

Vízálló burkolással és biztonságos üveg válaszfallal kialakíthatunk egy olyan kis fürdőt, ahol a káddal egy térben zuhanyozni is lehet. Izgalmas megoldás, ahogy a képen is látható, ha a fürdőkád mellett kialakítunk egy zuhanyrózsát és leválasztjuk a teret egy keret nélküli üveglap segítségével, így kombinálva a két funkciót. 

Probléma #3: Kevés a tárolási lehetőség a fürdőben

Sokan elfelejtik, de a WC fölötti helyet bőven ki lehet használni, polcokkal vagy akár fürdőszobaszekrénnyel. Remek ötlet a kád alatti hely kihasználása az oldalt lenyíló keskeny tárolókkal.

Probléma #4: Nincs elég hely egy normális mélységű mosdónak

Egy keskeny mosdóval és egyedi bútorokkal teret nyerhetünk. A közvetlenül a falhoz rögzített mosdók általában kisebb méretűek, mint az állványok és fürdőszobai szekrények számára tervezett modellek, ezért könnyebben illeszthetők a legszűkebb helyekre is.

Probléma #5: Nincs ablak a fürdőben, kevés a természetes fény

Az álmennyezetbe szerelhető energiatakarékos LED fények, fali világítások és megvilágított tükör kombinációjával sokkal jobb eredményt érhetünk el, mintha ha csak egy központi lámpát használnák egy fali lámpával a tükör fölött. 

A lakbermagazin.hu cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr3815987212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása