Fürdőszobastílusok, amelyek meghódították a közösségi médiát
2020. július 19. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Fürdőszobastílusok, amelyek meghódították a közösségi médiát

Kicsi, túlzsúfolt fürdőszoba, szűkösnek érzett tér: átlagos problémák ezek, amelyekre sokan keresünk megoldást. Ezúttal olyan praktikus fürdőszobaberendezési ötleteket gyűjtöttünk össze, amelyek a hasznosságon túl rendkívül látványosak is… Nem véletlen, hogy meghódították a közösségi médiát!

furdoszobastilusok-meghoditottak-kozossegi-mediat.jpg

Nagy tükörfelületek a fürdőszobában

A nagy tükörfelület a luxus fürdőszobák kelléke. Legalábbis eddig az volt. Egyre több olyan kis fürdőszobát látunk, ahol a tükör méretét kiterjesztik a mosdó feletti területen túlra. Miért van erre szükség? Mert a tükör vizuálisan nagyítja a teret, mert mélységet ad a térnek, a nagyobb felület tehát mindenképpen előnyös.

Íves formák, a lekerekített mosdó diadalútja

Amikor valaki a lekerekített mosdó mellett teszi le a voksát, akkor általában nem a dizájn, hanem a praktikum a döntő érv. Kis terekben ugyanis a szögletes forma értékes helyet vehet el, adott esetben rendszeresen beleütközhetünk a kiálló sarkakba. A lekerekített vonalak egyúttal hozzájárulnak egy harmonikus, kellemes hangulat létrehozásához, ami plusz pont egy fürdőszoba esetén. Az íves dizájn tehát jó példa arra a stílusra, ami különösen ajánlott kis fürdőszobákba.

Minimalizmus

Egyes dizájnerek szerint a kis fürdőszobát kötelező módon minimalista stílusban kell berendezni. Minél kevesebb részlet, a használati tárgyak elrejtése a szem elől, kizárólag világos színek használata a főbb jellemzői ennek a trendnek. De vannak egészen kifinomult megoldásai is:

  • Emeljünk el a padlóról amit csak lehet. A falra szerelt bútor, mosdó, wc látni engedik a szoba padlójának széleit, és ezzel vizuálisan növelik a teret.
  • A megfelelően lerakott burkolat szintén a tágasság érzetét nyújthatja, például úgy burkolnak, hogy az egybefüggő vonalak végigvezessék a szemet a helyiségen. Ehhez össze kell hangolni a csempe és a járólap fugáit.
  • Ha dekorálni szeretnénk, válasszunk egy szokatlan formájú vagy extravagáns kerettel ellátott tükröt vagy dizájn lámpát.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr2915984890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása