Fürdőszoba-terápia: apró trükkök, hogy jól érezze magát a fürdőszobában
2020. július 20. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Fürdőszoba-terápia: apró trükkök, hogy jól érezze magát a fürdőszobában

A fürdőszoba az a hely, ahol kikapcsolódhat, feltöltődhet és regenerálódhat. Miért ne dobhatná fel néhány igazán egyszerű, de annál nagyszerűbb ötlettel, hogy minden alkalommal megújulva léphessen ki onnan?

fu_rdo_szoba-tera_pia_apro_tru_kko_k_hogy_jo_l_e_rezze_maga_t_a_fu_rdo_szoba_ban.jpg

Az itt bemutatott apró trükkökkel gyerekjáték lesz a fürdőszoba-terápia.

Így lesz tökéletes a fürdőszoba

Minél kisebb a fürdőszoba, annál nagyobb kihívást jelent egy kád elhelyezése vagy akár a tárolás.

Pedig ebben a helyiségben számtalan apróságot kell ízlésesen és lehetőség szerint praktikusan eltárolni. Ezért nem árt, ha van a tarsolyunkban néhány trükk, amivel ez könnyedén megoldható.

Emellett pedig a dizájnról sem szabad megfeledkezni, mert a színek és anyagok harmóniája igazi oázissá változtathatja a fürdőt. És ugyan ki ne szeretne számára tökéletes fürdőszobát? 

Kád vagy zuhanyzó?

Fontos kérdés, amit már a legelején el kell dönteni, a típussal együtt. Extra kicsi fürdőszobában valószínűleg megéri feláldozni a kádat néhány extrán fontos centimétert cserébe. Ahol azonban elfér kád, szabad a döntés.

Ha nincs fürdőszoba szekrény

Sok esetben a fürdőszobaszekrény rejti törölközőket, a fésűt, hajkefét, smink vagy borotválkozó felszereléseket. De nem minden fürdőszoba rendelkezik akkora méretekkel, hogy egy szekrény is beférjen. Ilyen esetekben jönnek jól, a sokoldalúan felhasználható polcok.

A polcok elhelyezhetőek a mosdó vagy akár a wc felett is. A tárolás pedig összeköthető akár dekorációs célokkal is, amennyiben egy-egy ízléses kosarat vagy dobozkát fel tudunk függeszteni egy jól látható, de a szabad mozgást nem zavaró helyre. 

Ha van fürdőszobaszekrény

Ha mégis elfért egy vagy akár több szekrény a fürdőszobában, akkor például a hajszárítót az egyik szekrény ajtajának belsejére érdemes rögzíteni, ahonnan egyszerűen elővehető és ugyanoda könnyen vissza is tehető.

Törölköző és más textilek

A színek nagyban befolyásolják a hangulatunkat, ezért nem csak a fürdőszoba burkoló anyagainak és falainak színe, hanem például a törölközők és egyéb kiegészítők színe és textúrája is számít. Törekedjen a harmónia megteremtésére!

Ha pedig még a törölközőszárító sem fér be, akkor egy jól elhelyezett fém sínnel, az ajtó vagy a mosdó alatti szekrény is betöltheti ezt a funkciót.

Amennyiben tetszett Önnek ez a cikk és szeretne még többet tudni a harmonikus megjelenésű fürdőszoba kialakításáról, olvassa el a Fürdőszoba e-bookunkat is!

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr5115984996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása