Gyors tippek: így újul meg a konyhája kis ráfordítással
2020. július 20. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Gyors tippek: így újul meg a konyhája kis ráfordítással

Íme, 8 ötlet, amellyel feldobhatja a konyháját, költségkímélő módon. Pár apróság már hihetetlen változást jelenthet, mintha új konyhát kapott volna!

  • Dekoratív konyha hátfal

A konyha hátfal az egyik legjobb lehetőség arra, hogy érdekes és mutatós látványelemet vigyünk a konyhába. A lehetőségek száma nagyon nagy: a 3D kerámia laptól kezdve az üveglappal fedett szép tapétán át az üvegmozaikig.

  • Szín a falra

Tegye színessé, érdekessé a konyhát egy-két fal átfestésével – ízlés szerint élénkebb vagy visszafogottabb árnyalatokat használva.

  • Nyitott polcok

Szellősebb, tágasabb lesz a konyha elrendezése, ha nyitott polcokat is használ, és nem fed be minden lehetséges falfelületet felső konyhaszekrényekkel. Persze ez csak akkor jöhet szóba, ha különben van elegendő tárolóhely a konyhában.

  • Színek a konyhabútoron

Legyen színes a konyhabútor, konyhasziget! Ha megvan az új szín, a régi, megunt konyhabútort is át lehet festeni.

  • Fonott kosarak

Nagyon mutatós megoldás, ha fonott kosarakat helyez el a konyhapulton, de akár be is építheti látható polc gyanánt egy-két nagyobb kosarat. Ezzel azonnal otthonossá varázsolja a konyhát.

  • Mini konyhasziget

Ha van elegendő hely, helyezzen el egy kicsi, de praktikus konyhaszigetet – ez akár egy gurulós asztalka is lehet.

  • Színes szekrénybelső

A konyhaszekrény belsejét kifestve érdekes látványelemet hozhatunk létre, természetesen ehhez az is kell, hogy a szín látható legyen: üveg szekrényajtókkal lesz teljes a hatás.

  • Szőnyeg a konyhában

Sokan félnek a szőnyegtől a konyhában, pedig egy dekoratív szőnyeg feldobhatja a konyha képét. Ha az aggasztja, hogy a szőnyeg hamar koszos lesz, dekorációs céllal szőnyegszerű hatást érhet el azzal is, hogy kétféle burkolatot kombinál, ha járólap cserére kerül a sor: egyet a külső szegélynek és egy másfajtát a „szőnyegnek”. 

A lakbermagazin.hu cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr716008650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása