9 ízléses színpaletta ötlet az Ön fürdőszobájába
2020. július 27. írta: Minden, ami lakásfelújítás

9 ízléses színpaletta ötlet az Ön fürdőszobájába

Sokszor az a legnehezebb, hogy összepárosítsuk a színeket egy helyiségen belül. Például ha van egy kedvenc színünk, vagy egy olyan árnyalat, amihez feltétlenül ragaszkodunk, vajon mit válasszunk hozzá, hogy a végeredmény csodálatos legyen? Mutatunk 9 olyan színkombinációt a fürdőszobába, amely kellemes a szemnek, és energiával tölti fel a helyiséget.

 

  1. Inspiráció a természettől

Vigye be a vízparti vakációk hangulatát a fürdőszobába a tenger inspirálta színpalettával. Egy spa-hangulatú fürdő, a víz és homok színeivel igazi menedék lesz egy stresszes nap után.

Szín- és anyagpaletta: Használja a kék és zöld különböző árnyalatait a spa hangulat megteremtéséhez a fürdőszobában – egy érdekes erezetű fa felület tökéletes kiegészítője lesz ezeknek a színeknek.

  1. Erős színek kisebb adagokban

Ha erős, feltűnő színeket választ az otthonába, érdemes olyan helyeken alkalmazni ezeket, ahol később könnyen, kisebb költséggel változtathatóak, cserélhetőek – általában átfestéssel vagy kiegészítők cseréjével. Ilyenkor jó ötlet semleges alapokra építkezni – a padló, a szaniterek, a pultok és falburkolat változtatása magas költséggel járna.

Szín- és anyagpaletta: Az erős narancssárga és a türkiz divatos színek manapság, használja ezeket elszórva feltűnő és érdekes hatást keltve. A bambusz kellemes kiegészítő anyag lehet.

  1. Válasszon két színt

Két élénk, meghatározó szín, például a kékeszöld és az aranysárga színek a lágy fehér háttérben kellemes, hívogató hangulatot keltenek.

Színpaletta: A színpaletta két meghatározó színre redukálása (+ egy semleges) úgy viszi be az élénk színes hangulatot a fürdőszobába, hogy a végeredmény összességében visszafogott lesz.

  1. A tökéletes piros árnyalat

Válasszon egy színt, és legyen az a sztár a dekorációban. Például a látványos, mélypiros falburkolat egészen különlegessé varázsolja ezt az egyébként szimpla, fehér, minimalista vonalú fürdőszobát.

Színpaletta: A piros csempe a fürdőszobában gyönyörű, viszont ha valami olcsóbb, később mégis kisebb költséggel, könnyebben megváltoztatható alternatívát választana, a falat le is festheti valami hasonló színnel.

  1. Elegancia kékben

A fürdőszobát a wellness szentélyévé varázsolhatjuk olyan kékek használatával, amelyekben a szürke árnyalatai is megtalálhatóak. Így a végeredmény kevésbé élénk és visszafogottabb – együtt más semleges vagy fehér alappal.

Színpaletta: Válassza ki a kedvenc kék árnyalatait és válasszon hozzá egy lágy világos padlóburkolatot.

  1. Egy zuhanyfülke, amelyet szívesen használ

Egy jól eltalált, friss, ébresztő citromsárga vitalizálja az érzékszerveket.

Szín- és anyagpaletta: a semleges sötétszürke padlólap és a fa padló a zuhanyfülkében kiemelik a friss sárga falszínt.

  1. Finoman feltűnő

Ne hagyjuk figyelmen kívül a fa fürdőszoba bútort sem. A sötét diószín például kiegyenlíti az arányokat, és kellemes kontrasztot alkothat a fürdőszobai többi elemével.

Szín- és anyagpaletta: Világos kékek és szürkék együtt sötét fafelületekkel nagyon elegáns, modern megjelenést eredményeznek.

  1. Vidám, színes padló

Egy másik gyakran kihasználatlan lehetőség a színes hangulat megteremtésében a padlóburkolat. Ilyenkor a legtöbb felület tiszta fehér, de például egy élénk mangó-, narancssárga padló és narancssárga fókuszfal együtt melegséget és karaktert ad a fürdőszobának.

Szín- és anyagpaletta: A meleg, vidám színek nagyszerűen mutatnak egy fehér fürdőszobában – a falakon falpaneleket is bátran alkalmazhatunk.

  1. Egy pompás, látványos falicsempe ereje

Válasszuk ki azt az egy anyagot, amely a szívünkhöz legközelebb áll. Kezdjünk el építkezni ezen az alapon, és válasszuk azokat az anyagokat és színeket, amelyek passzolnak ehhez az alaphoz. Egy feltűnő csempe magához ragadja az abszolút főszerepet, ilyenkor a gazdag fafelület és a semleges padlóburkolat engedik érvényesülni.

Szín- és anyagpaletta: ha azon aggódik, nehogy túlzó legyen az összhatás, próbáljon olyan színeket választani, amelyek a színkeréken szomszédos pozíciókat foglalnak el, mint a meleg árnyalatú vörös és a narancs, vagy a hűvös árnyalatú kék és zöld.

A lakbermagazin.hu cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr5816045266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BNati 2021.02.08. 11:58:29

Milyen szuper tanácsok és tippek! Tényleg érdemes jól átgondolni a fürdőszoba tervezését, fontos pontja a lakásnak. Sok színről olvashatunk a cikkben, ám én mégis hiányolok egyet, ez pedig a zöld! Harmonikus és nyugtató, nézzétek csak meg ebben a cikkben, milyen szuperül mutat a fürdőszobában is! lakberinfo.hu/lakberendezes/furdoszoba/2020-06-07-formabonto-furdoszobak-csupor-anna-lakberendezotol/
süti beállítások módosítása