Barátságos hangulat az erkélyen: csak ennyit kell tennie!
2020. augusztus 13. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Barátságos hangulat az erkélyen: csak ennyit kell tennie!

Az erkély az a helyiség, ahová az ember visszavonulhat elmélkedni, tavasszal a friss virágok illatában ejtőzhet, a reggeli kávéját a levegőn fogyaszthatja el és számos más csodás élmény színtere. A kikapcsolódás, megpihenés és jó időben gyakran a baráti összejövetelek központja. Akár kicsi, akár nagy, akár napos, akár árnyékos, minden esetben szuper kiegészítője otthonunknak. Ha úgy érezzük mégsem annyira otthonos, akkor néhány egyszerű trükkel hamar barátságossá varázsolhatjuk. Íme néhány ötlet.

bara_tsa_gos_hangulat_az_erke_lyen.jpg

Növények

Néhány apró cserepes virág csodákra képes. A virágok különféle színben pompázó árnyalatai kellemes hangulatot teremthetnek és anyagilag sem jelentenek túl nagy befektetést. A természet közelebb helyezése minden esetben nyugtató hatással van az ember idegrendszerére és látványban sem utolsó, nem beszélve a kellemes illatról, amely a szellő segítségével könnyedén elárasztja az erkélyt.

Függöny

Bizony egy könnyed és nem túl sötét függöny jelenléte tovább fokozhatja a hangulatot. Nem kell komplett függöny variációkra gondolni, elég az egyszerű és nagyszerű megoldások terén mozognunk. Ha az erkély két oldalára kissé belógó, vidám színű vagy fehér függönyt választunk, máris barátságosabbá, meghittebbé tehetjük azt.

Fények

Egy sor napelemes lampion sor, vagy ledes világítással rendelkező dísz elképezstően sokat dobhat az erkélyünk hangulatán. Képzeljük csak el, hogy szürkületkor bekapcsolnak ezek a halványan és színesen pislákoló fények. Az ember úgy érezheti magát, mint a paradicsomban és nem is kell hozzá nagy fantázia vagy kreativitás. Egyszerűen elég egyszer megvásárolni a fényfüzért vagy lampionsort és kész is a hétköznapi varázslat.

Kellemes szárazság

Ha erkélyünk az esőben megázik, vagy a téli időszakban ráfagy a hó, jeges víz, akkor is szükséges, hogy a burkolat ne ázzon be, a falak ne kezdjenek el vizesedni, egyszóval erkélyünk ne változzon át egy élő szivaccsá. Ezt a jelenséget megelőzendő érdemes olyan vízszigetelési rendszert használni, amely kifejezetten erre a problémára nyújt teljes körű megoldást.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr7816104794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása