Színek az Ön otthonába: íme, 2020 látványos színtrendjei
2020. augusztus 17. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Színek az Ön otthonába: íme, 2020 látványos színtrendjei

Melyek azok a meghatározó árnyalatok, színcsoportok és kombinációk, amelyek jellemzik majd az év hátralévő részét a lakberendezésben?

Íme, néhány látványos tendencia, amelyből Ön is inspirálódhat!

Abban mindenki egyetért, hogy a színek hatást gyakorolnak a lélekre. Épp ezért fontos, hogy közvetlen környezetünkben, személyes élettereinkben is azokkal az árnyalatokkal vegyük körbe magunkat, amelyek megnyugtatnak, inspirálnak, vagy épp tettekre késztetnek.

A különböző színek képesek átalakítani egy szoba hangulatát, egy új falszín megújíthatja az adott teret. Legyen szó egy nagyobb volumenű festésről, egy kisebb falszakasz színesebbé tételéről, vagy egy plafon árnyalatának újradefiniálásáról – a színeknek átütő ereje lehet, ha szeretnénk otthonunknak új karaktert adni.

Aktuális színtrendek és tendenciák

A hangulatteremtő lágy tónusoktól kezdve az elegáns neutrális színeken át egészen a mély árnyalatokig: ezek a színek uralják az otthonok falainak színvilágát 2020 második felében.

· Krémárnyalatok és földszínek

Ebben a színtartományban éppúgy megtalálhatók a lágy csokibarnák, őszinte bézsek és puritán csontszínek, mint a kellemes borszínek és a krémes olívazöldek. Dolgozzunk velük bártan, fessünk velük hatalmas falfelületeket, és kombináljuk őket terrakotta színekkel, naturális anyagokkal – textilekkel, kövekkel, fákkal. Ez a trend főként a tavasz és az ősz színvilágát gyűjti egy csokorba.

· A határtalan kék

2020 egyik legtrendibb színe továbbra sem veszít népszerűségéből. A kék az új „alapszín. Legyen szó egy pasztell árnyalatról, egy erőteljes kobaltkékről vagy az egek és tengerek világát megidéző tónusról: a kék a természet minden csodájában ott van, így az enteriőrökből sem hiányozhat. Szürkékkel és zöldekkel idén egyre több színtársításban tűnik fel.

· Az örök érvényű fekete-fehér

Ez a kontrasztos páros egy kiváltképp dinamikus duó. Ha a hatást nem szeretnénk túldramatizálni, a falakra használjunk fehéret, és a bútorokkal, kiegészítőkkel emeljük be a terekbe a feketét. Lakástextilekkel, burkolatokkal is fokozhatjuk az ellentétek színjátékát – a fekete-fehér sakkminták, csíkok és rombuszok örökérvényű lakberendezési motívumok maradnak.

· A zöldek mélységei 

Ha szeretnénk elmenekülni a világ zajától, egy zöldre festett enteriőrben minden bizonnyal nyugalomra találunk. A mélyzöldek kiemelik a hozzájuk társított árnyalatokat, és a szivárvány szinte valamennyi színéhez passzolnak. Használjuk nyugodtan élénkebb tónusokkal is – meg fogunk lepődni, hogy akár egy rózsaszín árnyalat is mennyire másként fest mellette.

· Sokszoros egyszínűség 

Vegyünk egy színt, és annak legkülönbözőbb árnyalatait – játsszunk ezekkel az akár nüansznyi színeltérésekkel a falakon, sőt, akár hozzuk vissza ezt a koncepciót a lakberendezési tárgyak színvilágában is.

· Megunhatatlan DIY megoldások

A különböző színek, színkombinációk mellett továbbra is hódítanak a falakon a DIY, azaz a csináld magad-típusú dekorációk. Elkészítésükhöz akár mindennapi tárgyakat is segítségül hívhatunk: egy szivacs, egy spárga, egy pecsét vagy épp egy buborékfólia egyaránt lehet festőeszköz a hagyományos ecset, henger és maszkolószalag mellett!

(A lakbermagazin.hu cikke nyomán, képek is onnan.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr2216106162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása