5 bámulatos tipp, hogyan lesz a kis fürdőszoba nagyszerű
2020. augusztus 24. írta: Minden, ami lakásfelújítás

5 bámulatos tipp, hogyan lesz a kis fürdőszoba nagyszerű

Szép burkolatokkal, színekkel, mintákkal nagyon könnyű látványossá tenni a káddal vagy zuhanykabinnal felszerelt helyiségeket, még akkor is, ha a fürdőszobánk nem túl nagy. Ám van néhány hiba is, amibe sokan beleesnek – érdemes ezekről is tudni, mielőtt a fürdőszoba felújításába kezdünk. Íme, 5 remek tipp, amitől az Ön fürdőszobája is nagyszerű lesz.

Hogyan lehet látványossá varázsolni egy kis fürdőszobát szép burkolatokkal, színekkel

  1. Fény és tér

A fényes, világos falak, burkolatok vizuálisan növelik a teret. Kis fürdőszobában ideális színválasztás a fehér, bézs, világoskék, világosszürke, illetve ezek árnyalatainak kombinációja (hacsak nem egy kifejezetten intim, sötétebb hangulat elérése a cél). Jó ötlet, ha króm szerelvényekkel kombináljuk ezt a színválasztást.  

  1. Méretek

Érdemes megfontolni, hogy kis helyiségben inkább közepes méretű burkolatokat válasszunk, mert a túl nagy méret nehézkesnek, oda nem illőnek tűnhet, a túl kicsi csempe viszont vizuálisan csökkenti a fürdőszoba méretét – különösen akkor, ha kontrasztos fugát használunk.

  1. Burkolat

Kis fürdőben, mellékhelyiségben nem feltétlenül jó megoldás minden falat mennyezetig burkolni, mert ez szűkítheti a teret. A falak felső részeire választhatunk egy szép világos vagy élénk színt, szép tapétát, természetesen nedvességet tűrő anyagból. Ha festéket választunk a vizes helyiségekbe, arra figyeljünk, hogy nagy páraáteresztő és vízlepergető tulajdonságú, penészedésgátló festéket keressünk, mint például a Silancolor Pittura Plus.  

  1. Fuga

Egy hagyományos, szerényebb csempe is látványossá, stílusossá tehető, ha színes fugát használunk. Kiváló megoldás, ha a falak felső részén használt festékszínt összehangoljuk a fuga színével.

  1. Világítás

Kis helyiségben is érdemes kiemelten kezelni a világítást, a funkcionális előnyök mellett a jól tervezett fényekkel sokat lehet javítani a fürdő hangulatán: a színes LED égők, sorok pedig a luxus érzését is erősíthetik.

A lakbermagazin.hu cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr916166934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása