Túl sötét a konyha? Így csempésszen be fényt
2020. szeptember 04. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Túl sötét a konyha? Így csempésszen be fényt

Tenyérnyi, sötét helyiségből álomszép konyha? Lehetséges! A konyha otthonunk egyik legfontosabb része. Szívesen időzünk itt a reggeli kávénkat kortyolgatva, vagy egy új recepttel kísérletezve. Bármilyen apró és sötét is egy konyha, kis odafigyeléssel praktikus és csodaszép helyiség válhat belőle. Jöjjön néhány tipp az átalakításhoz!

06_szellosebb_konyha_elrendezes_nyitott_polcok.jpg

Milliméterre ugyanakkora, mégis nagyobb: ötletadó tippek kis konyha átalakításához

  1. A berendezés ne állja el a fény útját

Logikusnak tűnik, mégis sokan ebbe a hibába esnek. A kicsi konyhába is be kell férjen a tűzhely, a munkalap, a kagyló, a szekrények, az asztal a székekkel. Olyan ez, mint egy kirakós, aminek nem csak egy megoldása van: érdemes többféle berendezést kipróbálni, és ha másképp nem megy, egy elemet feláldozni vagy lecserélni. Egy kis helyiségben ugyanis nem engedhetjük meg, hogy valami elállja a fény útját, mert azzal óhatatlanul még szűkösebbé tesszük a teret.

  1. Jöhet a fehér!

A fehér légiessé és ezáltal optikailag tágasabbá teszi a teret. Fehér falak, csempe, bútorok, a fehér szín használatát egyszerűen nem lehet túlzásba vinni. Mivel a helyiség alapból kicsi, nem kell attól tartani, hogy monotonná tesszük a rengeteg fehérrel. Másrészt mindig csempészhetünk be színfoltokat kiegészítőkkel.

  1. Zárt helyett nyitott polcok

A konyha világosságán sokat segíthet, ha zárt szekrények helyett nyitott polcokat használunk tárolóként. Ez nem azt jelenti, hogy a konyhából dobjuk ki a szekrényeket, de különösen az ablakhoz közeli falakon érdemesebb nyitott megoldásokat használni. 

  1. Tükrös felületek

A tükrök köztudottan remek tértágítók, viszont konyha esetén nem biztos, hogy elsőre eszünkbe jutnak. Itt inkább tükrös felületeket tudunk használni: ezüst hűtőszekrény vagy konyhai hátlap, üvegbetétes szekrényajtók.

  1. A burkolatok formája és lerakási módja

Ha négyzetes helyett téglalap alakú csempét választunk, akkor azzal nyújtani tudjuk a teret. Szintén térnövelő hatást érhetünk el a szerteszét futó átlókkal akár a falon, akár a padlón. Általában elmondható, hogy a felfelé futó csíkok optikailag magasítják, a padlóval párhuzamos vonalak nyújtják, az átlósak pedig széthúzták a felületet.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr1716190474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása