Lenyűgöző: 8 látványos ötlet, ha kicsi a mellékhelyiség vagy a fürdőszoba
2020. szeptember 07. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Lenyűgöző: 8 látványos ötlet, ha kicsi a mellékhelyiség vagy a fürdőszoba

Önnek is okozott már fejtörést egy kis mellékhelyiség, mini fürdőszoba dekorációja? Vannak egyszerű megoldások, amelyek segíthetnek a helytakarékos, vizuálisan tágasabb, érdekesebb kialakításban, ebből mutatunk most 8 okos és látványos ötletet.

  1. Világos színek, tükör használata

Ha kicsi a tér, az egyik legjobb vizuális megoldás a világos színek használata. A fehér szín jobban szórja a fényt és a szoba tágasabbá válik. A tükrök is segítenek ebben a feladatban.

  1. Csempe helyett falfesték

Kis mellékhelyiségben még egy-két cm is sokat jelenthet. A csempe, kerámia burkolólapok vastagsága is csökkenti a helyet, ezt elkerülhetjük, ha a falakat burkolás helyett inkább festjük. Mindenképpen olyan festéket válasszunk, ami tűri a nedves környezetet: legyen nagy páraáteresztő és vízlepergető képességű.

  1. Csempe és festék kombinálása

Tegyük látványosabbá a kis teret különböző anyagok, pl. csempe és falfestés kombinációjával. Ugyanakkor használjuk ki a rendelkezésre álló teret racionálisan, pl. polcokkal a wc fölötti falon.

  1. Jól eltalált élénk és hangulatos színek

A lakás dinamikájához is hozzátehetünk, ha vidám, élénk színt használunk, lehetőleg világos árnyalatban. Ez nem fogja összenyomni a teret vizuálisan, viszont annál hangulatosabb lesz a helyiség.

  1. Természetes anyagok használata

Ne féljünk a faburkolat használatától! A nedvességnek ellenálló felületkezelés alkalmassá teszi a faburkolatokat arra, hogy a vizes helyiségekben használjuk őket, különösen a mellékhelyiségben, ahol közvetlenül nem fog vízzel érintkezni az anyag. A fa meleg textúrája meghittebbé varázsolja a hangulatot.

  1. Vizuális térnövelés fotótapétával

A perspektivikus képeknek köszönhetően a kis helyiség sokkal tágabbnak tűnik. Két falon alkalmazva még erősebb a hatás. Az összes falon viszont egyszerre ne alkalmazzuk.

  1. Tapéta dekoráció kis mellékhelyiségben

Tapétával nem csak helyet takarítunk meg (megnyerve a csempe vastagságát), de könnyen érdekessé varázsolhatjuk a kis teret. Nedvességnek ellenálló típust válasszunk.

  1. Stabilizált, tartósított zuzmó

Szokatlan szerkezetet hozhatunk létre, amely a kis térnek teljesen egyedi hangulatot kölcsönöz. A hatást tovább erősíthetjük egyéb természetes anyagok (kő, fa) kombinációjával.

A lakbermagazin.hu cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr2316188084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása