Kis fürdőszoba ötletek: ha így újít fel, nem foghat mellé!
2020. szeptember 10. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Kis fürdőszoba ötletek: ha így újít fel, nem foghat mellé!

Lehet, hogy első hallásra nem tűnik lehetségesnek, de kis fürdőszobából is lehet kényelmes, praktikus, sőt luxus hangulatú helyiséget varázsolni. És még a bankszámláját sem kell leürítse: mutatunk pár egyszerűen megvalósítható ötletet, amivel teljesen újjá varázsolhatja a lakás legkisebb helyiségét.

kis-furdoszoba-otletek-ha-igy-ujit-fel-nem-foghat-melle.jpg

A kis fürdőszoba tipikus problémái és megoldásuk

  1. Szűknek érzett tér

Egy kis fürdőszobától nyilván nem várhatjuk el, hogy úgy érezzük magunk benne, mint egy üres garázsban. De nem is erről van szó. A fény, a világos színek, a jól megválasztott formájú és átgondoltan lerakott burkolatok rengeteget tehetnek azért, hogy szellősebb, tágasabb helyiségünk legyen még akkor is, ha történetesen tenyérnyi.

Szintén jó megoldás lehet, ha a bútorok és tárolók a padlóról a falra kerülnek. Ha a padló szintjéről felemeljük azt, amit lehet, akkor láthatóvá válnak a padló szélei, és ez optikailag növelni fogja a teret.

  1. Kevés a hely a tároláshoz

A falra szerelt tárolók jelentik azt a legegyszerűbb megoldást, amivel úgy szerzünk tárolási helyet, hogy közben nem tesszük zsúfolttá a kis fürdőszobát. Gondolhatunk olyan falfelületekre is, amelyeket hagyományosan nem használunk ki: a vécé feletti fal, a mosdó feletti tükör lecserélése tükrös szekrényre. Igyekezzünk elrejteni azokat a tárgyakat, amelyeket lehet. Például a heti rendszerességgel használt kozmetikumok nyugodtan bekerülhetnek a szekrénybe. A túl sok forma és szín ugyanis vizuálisan leterhelheti az összképet, és kaotikussá teszi a helyiséget.

  1. Nincs elég természetes fény

Például azért, mert nincs a fürdőszobának ablaka, ami nagyon sokat ront a térérzeten. Álmennyezetbe szerelhető energiatakarékos LED fények, fali világítások és megvilágított tükör kombinációjával remek eredményt érhetünk el, mindenképp jobbat, mintha csak egy központi lámpát használnánk.

  1. Nincs elég hely a mosdónak, kádnak, zuhanyfülkének

Keskeny mosdó, falra szerelhető csaptelep, a kád és a zuhanyfülke terének egyesítése: számos olyan megoldás létezik, amit kifejezetten kis fürdőszobákba találtak ki. Keressük a helytakarékos megoldásokat, hiszen a segítségükkel teret nyerhetünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr4016193210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Béláné Steindl 2021.02.08. 11:58:32

Tetszettek az ötletek! Köszönöm!
süti beállítások módosítása