7 meglepő tanács, hogyan lesz a lakásból otthon
2020. szeptember 14. írta: Minden, ami lakásfelújítás

7 meglepő tanács, hogyan lesz a lakásból otthon

Miért van az, hogy bizonyos helyeken azonnal otthon érezzük magunkat, máshol pedig hosszú idő tehet el, mielőtt igazán a magunkénak éreznénk? Az otthonteremtés sokkal több, mint berendezni a lakásunkat. Íme, 7 meglepő tanács, hogy mi alakíthatja át a házat, a lakást igazi, meleg otthonná, ahol minden percben öröm lenni.

Ismerje meg az otthona karakterét

Lágy, meleg, titokzatos, hűvös, rideg, vidám? Minden otthonnak van saját karaktere. Ha még soha nem gondolkozott az otthona karakteréről, akkor ez elsőre furcsa ötlet – de ha megpróbálja, az eredmény meglepő lehet. Ha a lakás karaktere összhangban van a saját személyiségünkkel, akkor biztosan jól érezzük magunkat otthon a mindennapokban.

Ismerje meg az otthona környékét

A környék hangulata, történelme, stílusa erősen befolyásolhatja a kapcsolatát az otthonával – ha nem érez kötődést, nézzen szét a környezetében alaposabban, fedezzen fel remek közeli helyeket, rejtőzködő értékeket.

Vegye teljesen birtokba a lakóteret

A bútorok átrendezése, különböző elrendezések kipróbálása, szobák felcserélése – mind nagy hatással lehet arra, hogyan érezzük magunkat otthon. Sokan öntudatlanul úgy osztják el a szobákat, ahogy az előző lakó tette – ha úgy érezzük, valami nincs rendben, álljunk neki és gondoljuk újra a tér felosztását.

Szabaduljon meg a negatív kisugárzásoktól

Amikor beköltözünk a régi lakók után egy lakásba, házba, a múlt nyomai megmaradnak – főzéshez gyakran használt fűszerek illata, nyomok a padlón, foltok a falon, az általuk választott színek a festékben, tapétában. Ha nem változtatunk és beköltözünk egy olyan helyre, ahol a régi lakók éveket töltöttek el, az majdnem olyan érzés lehet, mintha valaki más otthonában élnénk.

Ha nincs lehetőségünk teljes felújításra, festésre, burkolásra, átalakításra, akkor is törekedjünk arra, hogy a saját képünkre formáljuk a helyet – teljes nagytakarítással, illatos tisztítószerekkel, zenével, kedvenc fűszereinkkel főzve és a saját személyiségünket tükröző dekorációval, kiegészítőkkel.

Dekorálja a falakat

Érdekes, de az emberek a legkülönfélébb indokokkal halogatják a falak dekorálását – van, aki éveket vár, hogy egy képet akasszon a falra. Képeket akasztani a falra, fotókkal, dekorálni – ez a legegyszerűbb módja annak, hogy otthonosabbá tegyük lakóterünket. A faldekorációtól sokan félnek az állandóságra gondolva, pedig a valóságban nagyon könnyen változtatható.

Tegye ki a szerettei fotóit

A múlt élményei, boldog pillanatai pozitív hatással vannak a közérzetünkre. Családunk, barátaink, szeretteink, utazásaink, nyaralásaink fotói a környezetünkben biztonságérzetet adnak – csoportosíthatjuk a falon, kitehetjük a hűtőre, bekeretezhetjük a polcon, a lényeg, hogy tegyük őket jól látható helyekre.

Vegye körül magát könyvekkel

Ne hagyja, hogy az olvasás élménye eltűnjön az életéből. A könyvek puszta látványa rengeteg pozitív energiát hordoz, az olvasás pedig semmilyen technikai eszközzel sem helyettesíthető. Egy újonnan berendezett otthonban is biztosan talál helyet egy remek könyvespolcnak.

A lakbermagazin.hu cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr8716188724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása