4+1 tipp, hogy otthonossá varázsolja a kis mosdót
2020. szeptember 17. írta: Minden, ami lakásfelújítás

4+1 tipp, hogy otthonossá varázsolja a kis mosdót

A kis mosdó is lehet otthonos, sőt kelthet tágas térérzetet is. Egy csipetnyi kreativitással és néhány könnyen megvalósítható ötlettel Ön előtt sincs lehetetlen. Azonnal mutatjuk a legjobb trükköket!

4_1_tipp_hogy_otthonossa_vara_zsolja_a_kis_mosdo_t.jpg

 

  • A kis mosdó nagy trükkje: játék a színekkel

 

A kis mosdó is lehet tágasabb, ha ügyesen játszik a színekkel. Ha abból indulunk ki, hogy a sötét színek összenyomják a teret, a világosabb színek pedig tágítják, nem kérdés, hogy egy kis mosdóba inkább világosabb tónusú falszíneket érdemes választani. 

A fehér, a bézs, a világoskék vagy a halvány sárga falak kifejezetten nagyobb térérzetet kelthetnek. Ügyes kiegészítőkkel vagy akár a fény beengedésével máris sokkal tágasabbá válhat egy parányi helyiség is.

  • A nagy csempe és járólap a kis mosdóban is jól mutat

 

Téves elgondolás, hogy egy kis mosdó csak kisméretű burkoló lapokkal burkolható. Épp ellenkezőleg, érdemes inkább hatalmas burkolólapok és csempék felé nyitni.  Ezek ugyanis optikailag bizonyítottan tágítják a teret és nem mellesleg rendkívül exkluzív benyomást keltenek.

 

  • A nagy minták határozottan növelik a térérzetet

 

Nagy minták, pl. nagy levelek, virágok vagy csíkos enteriőr is segít becsapni a szemet. A vízszintes csíkok szélesebbnek, a függőleges csíkok pedig magasabbnak mutatják az aprócska mosdót.

 

  • A lebegés trükkjét kár lenne kihagyni

 

A lebegés ebben az esetben azt jelenti, hogy a lábazat nélküli, falra szerelt mosd és falra szerelhető polcrendszer tágasabb teret nyújt. És ugyan miért ne használhatná ki ezt a lehetőséget?

 

  • Száműzze a szögletes formákat!

 

Ha a fentiekből egyet vagy akár többet is megvalósít, tovább fokozhatja a hatást a szögletes formák helyett, lekerekített mosdóval és szekrényekkel, amelyek szintén otthonosabbá és kellemesebbé varázsolják a környezetet.

Amennyiben tetszett Önnek ez a cikk és szeretne még többet tudni az otthonos és szemet gyönyörködtető fürdőszoba kialakításáról, olvassa el a Fürdőszoba e-bookunkat is!

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr3316193232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása