Ezek a falfesték színek garantáltan pozitív energiákkal töltik meg a lakását!
2020. október 11. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Ezek a falfesték színek garantáltan pozitív energiákkal töltik meg a lakását!

A lakásfelújítás egyik legfontosabb része a falak festése. A falfesték frissítésével nem csupán felújítunk, de saját komfortézetünk érdekében is sokat teszünk. Sokan mennek el festéket választani azzal a hittel, hogy az a szín, ami tetszik nekik, a falakon is jól fog mutatni. De vajon tényleg így van?

szin_otletek_lakberendezeshez_2020_masodik_felere_02.jpg

Annyi igazság mindenképp van a dologban, hogy a falfestéket saját magunknak választjuk, ezért fontos, hogy megfeleljen az ízlésünknek. De azzal is tisztában kell lenni, hogy a színek hatással vannak a hangulatunkra, megnyugtatnak, energizálnak vagy akár jókedvre derítenek! Ezért nagyon fontos kérdés a megfelelő színválasztás. Nagy változásokat lehet elérni már egy-egy fal átfestésével is.

 

Milyen falfesték színt válasszak, ha vidám, pozitív hangulatú lakást szeretnék?

  1. Narancssárga

Meleg, barátságos hangulatot áraszt, de óvatosan kell vele bánni, mert könnyű túlzásba vinni a használatát. Ha jól használjuk, akkor fénnyel tölti meg a helyiséget, világosabbá, hangulatosabbá teszi. Nem véletlen, hogy sokan a boldogság színének tartják. Kombináljuk bátran semleges hatású színekkel (szürkével, bézzsel), és gyönyörűen harmonizál a szobanövények zöldjével is. A növények tovább erősítik azt a pozitív hatást, amit a narancssárga falakkal már megalapoztunk.

  1. Sárga

A sárga jó hatással van a szellemi tevékenységre. A serkentő sárga árnyalatok különösen ajánlottak dolgozószobába, étkezőbe, konyhába. Örömteli, optimista, igazi hangulatjavító szín. Hatására lelkesen, örömmel tekinthetünk a jövőbe.

  1. Rózsaszín

A rózsaszínről a babaszoba ugrik be? Nem szabad elfelejtenünk, hogy a púderrózsaszínen túl még számos árnyalat létezik, és a merész ciklámen is végső soron ebbe a családba tartozik. Az erőteljes rózsaszín árnyalatok garantáltan feldobják a helyiséget, de a ciklámenhez hasonló energizáló színeket csak valaminek a hangsúlyozására célszerű használni. Egyetlen vibráló rózsaszín fal elegendő, hogy érvényesüljön a szín energizáló hatása.

  1. Menta

Az utóbbi évek nagy trendje a mentazöld a lakberendezésben. Falfestékként is népszerű, mivel nagyon könnyű vele vakációs hangulatot teremteni: játékos, különleges és exotikus! A világosabb árnyalatok békés, nyugodt hangulatot varázsolnak, a sötétebb, telítettebb árnyalatok pedig energizálnak, életerővel töltik meg a helyiséget.

  1. Korall

Természetesen élénk, mégis lágy szín. 2019-ben robbant be a lakberendezésbe, amikor az Év Színe lett, és népszerűsége azóta is töretlen. Optimista, energizáló szín, ami üdítő hatású a szemnek. További színekkel kominálva is különleges hatást kelt. Éppúgy jól mutat fehérrel vagy feketével, mint szürkével vagy a fémes ezüsttel. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr1116216522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása