Pici a fürdőszobája? Íme, 7 kreatív megoldás!
2020. október 26. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Pici a fürdőszobája? Íme, 7 kreatív megoldás!

Egy kicsi fürdőszobából is sok minden kihozható. A megfelelő festékek, színek, csempék, és beépített elemek használatával igazi ékszerdobozt varázsolhatunk belőlük. Íme, 7 bámulatosan kreatív megoldás.

Kisméretű fürdőszobánál a méret helyett inkább a színekre, anyagokra, vagy az elrendezésre helyezzük a hangsúlyt.

Kreatív falfestés

A merész színek nagyszerű lehetőségeket rejtenek magukban, de egy ötletes falfestés is mutatós végeredményt ad. A vízszintes csíkok például szélesítik a teret, a színesre festett mennyezettel pedig az alapterületet érzékeljük nagyobbnak. Arra figyeljünk, hogy páraáteresztő, vízlepergető festéket használjunk ezekben a helyiségekben.

Szokatlan elrendezés

Nagyon pici alapterületnél be kell vetnünk kreativitásunk és minden felületet bevonnunk a tervezésbe. Hogy a szükséges funkciókat megtartsuk, bátran használjunk rendhagyó elrendezéseket. Például, ha a tusoló üvegfalára kerül fel a tükör, egy jól használható, szélesebb mosdót lehet beépíteni.

Nagyszerű járólap

Ha a fókuszpontot a földre helyezzük, a mintákkal elvonjuk a tekintetet a méretről, ezáltal a szűk tér nagyobbnak hat. Ha a padló mintázata a helyiség egyéb részén is visszaköszön, pazar egységet teremthetünk.

Leleményes beépítések

A régi házakban, lakásokban sokszor előfordulnak a funkció nélküli, használhatatlan beugrók, mélyedések. Ne hagyjunk holttereket: akár design elemként ki is hangsúlyozhatjuk őket, és hasznos szerepet adhatunk nekik.

Különös faldekoráció

Egy rendhagyó falmatrica, egy poszter, vagy egy érdekes mintájú tapéta egészen más világba kalauzolhat. Állítsuk középpontba ezt az elképzelést, és tegyük játékossá, valósághűen mozgalmassá a teret.

Feltűnő falburkolatok

Egy nem mindennapi, kellemesen sokkoló hatású falburkolat kitűnő választás egy kis fürdőbe, vagy mosdóba.  Az drámai hatást tetézhetjük, ha a mennyezetre is ugyanaz borítás kerül.

Trükkös tükrök

Ez az egyik legrégebbi lakberendezési tipp, ha kis helyiség térérzetét szeretnénk növelni. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, micsoda változást eredményez egy jó helyre tervezett tükör. Egy saroktükör nemcsak nagyítja a teret, hanem a kétoldali tükröződés által meg is duplázza azt. A tükörbe rejtett világítás még inkább erősíti ezt a hatást, és kifejezetten előnyös, ha a helyiségnek nincs ablaka, vagy nem kap természetes fényt.

A lakbermagazin.hu cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr6816253620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása