Hogyan növeljük a teret a hidegburkolatok segítségével?
2020. november 12. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Hogyan növeljük a teret a hidegburkolatok segítségével?

Az élettel teli lakások idővel gyakran kicsinek tűnnek a nagy sürgés-forgás miatt is ‒ de a megfelelő hidegburkolat segítségével vissza lehet hozni a nagyobb tér hatását. Bármennyire is jól kihasznált a tér, akár olyannyira, hogy már zsúfoltnak hat, a megfelelő világítás, hidegburkolat és fugaszínek által nagyobbnak tüntethető fel, nagyobbként érzékelhető.

hidegburkolat.jpg

Ami a világítást illeti, jobb, ha nem hagyjuk a dolgot egyetlen központi világításra, mert így sötét sarkok, félhomályos felületek alakulhatnak ki, amelyek csökkentik a térhatást. Ha a kiegészítő világítási megoldások segítségével ezeket a területeket eltüntetjük, máris nagy térhatású fényárban úszhat a fürdőszobánk, a konyhánk, még ha kisebb alapterületű is. De hogyan támogatható meg ez a hatás a hidegburkolat segítségével?

Térnövelő hidegburkolat tippek, ha kicsinek tűnik a lakás

Alapszabályként leszögezhető, hogy a világos árnyalatok növelik a teret. A nagyobb térhatásért érdemes a klasszikus fehér szín mellett dönteni, és máris tágasabbnak tűnhet a kicsi konyha vagy a szűk előszoba is. 

A hófehér azonban nem az egyetlen megoldás! A világos pasztellszínekkel hasonló hatást érhetünk el, például a világos citromsárgával, a zöld és a kék világos árnyalataival vagy a krémszínnel a kis helyiségek nagyobbnak tűnhetnek.

Nem muszáj azonban egyetlen színben gondolkodni. A világos színek akár társíthatóak is, ha jó széles a csíkozás. Ilyen esetben a széles sávok tágasabbnak mutatják a teret a valóságnál, feltéve, hogy nem kontrasztosak a csíkok, hanem inkább pasztell árnyalatúak.

Arra is van megoldás, ha sötétebb színeket szeretne használni. A mintázottan lerakott, sötétebb árnyalatokat is használó padlócsempe remekül illik a világos árnyalatú bútorokhoz, falakhoz, mert vonzza a tekintetet, és tágas térhatást kelt.

Végül, de nem utolsósorban érdemes szót ejteni a fugáról is. Egységesebbnek, nagyobbnak tűnik a tér, ha a fuga színe megegyezik a burkolólapokéval, mert így nem kockázzuk fel a rendelkezésre álló felületet, hanem optikailag egybeolvadó, homogén padlózatunk lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr416261472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása