5 egyszerű, de látványos ötlet, amitől magazinba illő lesz az otthona
2020. november 16. írta: Minden, ami lakásfelújítás

5 egyszerű, de látványos ötlet, amitől magazinba illő lesz az otthona

Járt már olyan otthonban, aminek minden részletére még jóval később is emlékezett? Ha szeretne ilyen látványos, egyedi otthont teremteni, csak pár apró tanácsot kell ismernie, és az Ön lakásáról fognak a barátok, ismerősök áradozni. Íme, 5 egyszerű, de annál látványosabb eredményt hozó tipp, amelytől magazinba illő lesz az otthona!

A lakberendezésben a legnagyobb ellenség az unalom. Egy jól berendezett szobában mindig kell, hogy legyen egy vagy akár több hangsúlyos látványelem, fókuszpont. Íme, pár ötlet, amelyekkel ezt Ön is megvalósíthatja.

  • Válasszon ki egy hangsúlyos színt

A fókuszpont létrehozásának legegyszerűbb módja, hogy egy egyébként semleges szobában választunk egy feltűnő színt, és ezt a színt hangsúlyozzuk az apró részletekkel is – párnák, vázák, lámpák stb. – ezzel teremtve összhangot. Kezdje egy falfesték színskálával, textil- és tapétamintákkal a tervezést, találja ki, hogy mi felel meg az ízlésének, mi az, ami passzol a lakás, szoba fényviszonyaihoz, és legfőképpen mi fér bele a költségkeretbe.

  • Használjon kontrasztos színeket

Maradjunk még a színeknél. Jó ötlet az is, ha a szoba legfeltűnőbb elemét hangsúlyozza egy látványos, kontrasztos színnel. Így a kiemelt részlet feltűnő lesz, és a szemet akaratlanul is oda irányítja. Használja ezt a trükköt bármelyik szobában.

  • Rendezze át a bútorait

Lehet, hogy az is elég a fókuszpont kialakításához, ami már megtalálható a lakásban. Lehet, hogy nem is kell megváltoztatni a lakásdekorációt, csak elég, ha átrendezi a már meglévő bútorait, lakberendezési tárgyait.

Kezdje azzal, hogy eldönti, mi a természetes fókuszpont a lakásban – ez lehet egy szép ablak, egy kályha / kandalló – aztán mozgassa úgy a bútorokat, hogy minden abba az irányba mutasson. Ehhez elég lehet egy élénk színű szőnyeg áthelyezése olyan helyre, ahol jobban érvényesül, és máris elérte a látványos hatást.

  • Legyen merész az ablakdekorációval, függönyökkel

Ha éppen egy ablak vagy ablakfülke a legszebb része a szobának, érdemes azt hangsúlyozni, és itt kialakítani a fókuszpontot. Hogyan tegye ezt? Tegyen egy szép kanapét pontosan az ablak elé, és az ablakot öltöztesse fel egy feltűnő színnel. A római roló praktikus választás, mert így könnyű lesz elhúzni a függönyt.

  • Használjon hangsúlyos, feltűnő lámpát, világítást

Egy óriási íves állólámpa mindig uralja a szobát, ha van hozzá elég tér – minél nagyobb annál jobb. Helyezze a lámpát úgy, hogy a hangsúlyozni kívánt rész fölé lógjon. Lehet ez egy szép fotel, kanapé vagy akár ebédlőasztal.

 A lakbermagazin.hu cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr1616273790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása