5 gyors lakásdekorációs megoldás, amelytől megváltozik az otthona
2020. november 30. írta: Minden, ami lakásfelújítás

5 gyors lakásdekorációs megoldás, amelytől megváltozik az otthona

Nem kell ahhoz hatalmas beruházás és mindent felforgató felújítás, hogy az otthonunk hangulatán, kinézetén változtassunk. Íme, 5 gyors megoldás, amellyel egészen látványos változásokat érhetünk el.

  1. Próbálja a gyors megoldást – falimatrica / dekormatrica

Egyszerű, gyors és olcsó megoldás egy dekormatrica / falmatrica felragasztása a választott falra, így pillanatok alatt kialakíthat egy feltűnő fókuszpontot az adott szobában. Fontos, hogy kísérletezzen, mielőtt a falmatricát véglegesen felragasztja, és ne féljen nagy, feltűnő mintát, motívumot választani.

  1. Zsúfolt helyeken megnyugtató színeket használjon

Ha nincs nagy, tágas hálószobánk, hanem sok tárolóhelyet kell kialakítani nem túl sok négyzetméteren, akkor sajnos nem sok hely marad a kreatív dekorációra. Ebben az esetben válasszon világos, semleges színsémát a szobában, és tegye feltűnővé az ágyat egy élénk, de nyugtató színű anyaggal, ágytakaróval, ágyneművel – a legjobb, ha a kék vagy a zöld árnyalataiból válogat.

  1. Figyeljen oda az ágya mögötti részre

Ha van egy nagy, kárpitozott fejtábla az ágy végében, már meg is van a hálószoba fókuszpontja. Ha viszont nincs, válasszunk egy egyszerű megoldást: egy szép faliszőnyeget, falikárpitot, illetve bármilyen nagy lakásdekorációt, amit az ágy fölé akaszthatunk. Válasszunk valami egyedi, szokatlan tárgyat, anyagot és tegyük olyan magasra, hogy még véletlenül se üssük be a fejünket, ha felkelünk az ágyból.

  1. Használja a színeket okosan

A konyha nagyszerű tere a kísérletezésnek, hiszen ez a helyiség elkerülhetetlenül zsúfolt általában, és a dizájnban is a praktikum érvényesül inkább. Például egy sárgára festett falrész az ablak körül a fényforrás felé irányíthatja a tekintetet, ugyanakkor melegséget is visz a konyhába. Ebbe a helyiségbe kifejezetten ajánlott páraáteresztő, vízlepergető, penészedésgátló festéket használni.

  1. Dekoráljon képekkel

A képek tökéletes elhelyezését és elrendezését könnyen meg lehet tanulni, és tökélyre lehet fejleszteni. Sokkal hatásosabb a képeket csoportba rendezve feltenni egy falrészre, mint külön-külön szerte a lakásban. Kezdje azzal, hogy átnézi, ami már megvan, a földön próbálja megtalálni a tökéletes elrendezést, mielőtt a falra elkezdené feltenni a képeket. Ha megvan az ideális elrendezés, akassza őket egy szép szófa vagy kanapé fölé, szemben egy ebédlőasztallal, az ágya fölé – bárhová, ahol a fókuszpontot szeretné.

A lakbermagazin.hu cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr716291250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása