3+1 hasznos tipp, hogy a hálószoba valóban energiával töltsön fel
2020. december 03. írta: Minden, ami lakásfelújítás

3+1 hasznos tipp, hogy a hálószoba valóban energiával töltsön fel

A hálószoba otthonunk azon kuckója, ahova tényleg csak az lép be, aki kellemes pihenésre, romantikus összebújásra vagy pihentető alvásra vágyik. Otthonunk legintimebb és elzártabb területe ez, ahol a legfontosabb időszakot töltjük: A regenerálódás és alvás időszakát! Ezért nagyon fontos, hogy ebben a helyiségben olyan megoldásokat használjunk, amelyek jó rezgéssel vannak ellátva és növelik a szoba energetizáló, pihentető hatását. Íme 3 +1 egyszerű és nagyszerű ötlet, hogyan lehet hálószobánkat igazán gyorsan és apró eszközökkel a nyugalom szigetévé varázsolni.

 12-szin.jpg 

A falak színének döntő szerepe

Nem muszáj ragaszkodnunk ahhoz, hogy minden fal a hálóban ugyanolyan színű legyen, a lényeg az összhatáson van. Az általános hiedelem szerint a zöld az alapvető nyugtató szín, de jó tudni, hogy nyugtató hatása mellett bizony energetizáló hatása is van, ami alvásra való hangolódáskor nem a legpraktikusabb. Viszont ha például a halványzöld színt kombináljuk a letisztult fehérrel vagy a barnával, amely kifejezetten a relaxációt segíti elő, akkor máris elérhetjük a szoba nyugtató hatását. A lényeg, hogy a kiválasztott szín mindkét félnek tetszen, aki a szobában alszik és ne féljünk a színek variálásától sem.

Fények a hálóban

A hálószobába elhelyezett sólámpa narancsos fénye például kifejezetten jó hatással lehet az idegrendszerre, amellett, hogy a belőle kiáramló só tisztítja a szervezetet. A fények pozitív hatásai köztudottak, ezért érdemes elhelyeznünk hangulat világításra szolgáló lámpát például az éjjeliszekrényen. Lefekvés előtti egy kicsit ejtőzhetünk egy jó könyv és tea mellett a lágyabb fényekben, így alapozva meg a jó és nyugtató alvásra való készülődést.

Függönyök

A hálóban használatos függönyök színáteresztősége és a sötétítő függönyök vastagsága is döntő tényező lehet, ha a pihentető alvás témakörét járjuk körbe. Az olyan hálószobák esetében, ahol nincs redőny, nagyon fontos, hogy a sötétítő függönyök tényleg kivédjék a beszűrődő fényeket, hiszen a pihentető alvás akkor a legelérhetőbb, ha kellemes sötétséget biztosítunk az éjjeli alváshoz, amit nem szakít meg a kora hajnali világosodás jelensége sem.

  +1 tipp a pozitív energiáért

Ne fűtsük túl a szobát! A téli időszakban az ember hajlamos jó melegre felfűteni az egész házat, hogy meglegyen a megfelelő komfortérzet. Viszont a túlságosan melegre fűtött hálószoba akadályozhatja a kellemes és hosszú alvást. A takaró alatti izzadás nem egészséges, tartsuk tehát megfelelő 20-21 fokos hőmérsékleten a hálószobát.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr9116310670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása