Fontosabb, mint hinné: burkolat ötletek előszobába
2020. december 07. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Fontosabb, mint hinné: burkolat ötletek előszobába

Az előszoba burkolat kiválasztása során érdemes előnyben részesíteni a masszívabb, vastagabb, nagyobb kopásállóságú változatokat. Méghozzá azért, mert akár hazaérkezik, akár elmegy otthonról vagy csak közlekedik a lakásban, jó eséllyel érinti az előszobát is. Így tehát az előszoba padló lényegesen nagyobb terhelésnek van kitéve, mint más helyiség padlózata

Hogy pontosan milyen burkolatban érdemes gondolkodni, ha az előszobáról van szó?

fontosabb_mint_hinne_burkolat_o_tletek_elo_szoba_ba.jpg 

Egy burkolat, ami mindent visz

A jó burkolat egyszerre kopásálló és nedvesség-, illetve szennyeződéstaszító tulajdonságokkal is rendelkezik.

Az előszobába ugyanis gyakran fog belépni sáros, vizes talpú cipővel. Ezért a burkolatnak nem szabad elnyelnie a szennyeződéseket, illetve ellenálló felületet kell képezzen a különböző maró hatású tisztító- és fertőtlenítőszerekkel, valamint a forró gőzzel szemben is.

Ennek mértékét elsősorban a burkolat anyaga és a hézagokat kitöltő fugák határozzák meg. 

A legjobb választás tehát a masszív kő- vagy egyéb hidegburkolatok lehetnek, szakszerű fektetéssel és kiváló, célzottan alkalmazandó segédanyagokkal kiegészítve.

Így teremtsen harmóniát otthonában

Ha kiválasztotta a megfelelő burkolóanyag-típust, már csak az otthonába tökéletesen illeszkedő színben kell megtalálni. Ezen a ponton nyugodtan engedje szabadjára fantáziáját és hallgasson a megérzéseire. Bizonyára Ön is érzékelte már, hogy ha egy helyiségben javarészt sötét  lakberendezési tárgyak, illetve falak találhatóak, ott rendkívül nyomasztó tud lenni, ha a padló és sötét színű.

Ugyanakkor, sokszorosan bizonyított tény, hogy a világos árnyalatok és a nagyobb méretű burkolólapok, illetve a pasztellszínek egyrészt, kifinomult és elegáns hangulatot kölcsönöznek az adott helyiségnek, másrészt pedig tágítják a teret. A különböző absztrakt minták vagy sötétebb színű padló kifejezetten akkor mutat jól, ha a falak és a bútorzat világos színű. 

Ha nem szeretné a véletlenre bízni az összhatást, kérjen szakszerű segítséget!

Ezt se felejtse el!

A fuga azon kívül, hogy kitölti a padlólapok közötti teret, ha jól választ szinte életre keltheti burkolatát. A legszebb és legexkluzívabb eredményt akkor kapja, ha a szakember számára a padlólapokkal azonos színű fugát biztosít.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr8416310792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása