3+1 igazán stílusos konyhai hátfal: egyedi mozaik ötletek egyszerűen
2020. december 14. írta: Minden, ami lakásfelújítás

3+1 igazán stílusos konyhai hátfal: egyedi mozaik ötletek egyszerűen

A mozaik tartós és praktikus burkolattípus, amely szinte korlátlan esztétikai lehetőségeket rejt magában, ha egy kis kreativitással közelítenek hozzá. Szinte bármilyen megálmodott forma, egyedi mintázat „mozaikba álmodható”, kirakható ‒ így megvalósíthatja vele a legmerészebb elképzeléseit, legegyénibb álmait is. Íme néhány ötlet, ami beindíthatja a fantáziáját.

minden_konyha_nak_jo_l_a_ll_sti_lusos_u_vegmozaik_o_tletek.jpg

Szárnyaljon a képzelet szárnyain! Mozaikművészet a konyhába

  1. Ha mozaik, akkor nem csupán a négyzet alakúra lehet gondolni. A hagyományos forma mellett ma már elérhetőek a háromszög, hatszög, kör vagy téglalap alakú, sőt a szabálytalan formájú mozaikcsempék is, amelyekkel egészen másfajta, izgalmas hatásokat érhet el. Az apróbb háromszögekből piramist emelhet, mértani játékokat játszhat a falon, a kör alakú csempékből pedig megbabonázó, hipnotikus ábrákat is kirakhat.
  2. Csak semmi álszerénység hadd legyen a konyhai hátfal feltűnően luxusos és a tekintetet vonzó! A mozaikcsempék ugyanis ma már nemcsak a szivárvány összes színében pompáznak, hanem exkluzív anyagokból is készülnek. Így a konyhacsempe is lehet arany vagy ezüst, króm, rozéarany vagy holografikus, illetve irizáló. Ezeket a hatásokat érdemes kihasználni, hogy ezzel is növelje lakása fényét és pompáját, épp abban a helyiségben, ahol a legtöbb a sürgés-forgás és az élet: a konyhájában.
  3. A mozaikcsempék között örök klasszikus az üvegmozaik, és nem csupán a furdőszobában. Szó szerint ragyogó megoldás, sziporkázóan elegáns megjelenéssel, ráadásul kopásállóságának, általános ellenállóságának köszönhetően is remek választás a konyhája számára. Előnyös választás amiatt is, mert nem árthatnak neki a savas-lúgos tisztítószerek, így a tisztán tartása ugyancsak könnyű lesz.

 

+1 ötlet: A mozaik segítségével nem csupán érdekes minták rakhatók ki, hanem akár betűk, szavak, sőt rövidebb mondatok is. Egy teljes, ihletadó idézetre aligha lesz elegendő hely a hátfalon, de egy inspiráló szó, derűs megjegyzés simán „leírható” mozaikcsempével a falra. Ez a varázsszó vagy mottó magába sűrítheti a hely szellemét, és hosszú ideig pozitív hangulatot áraszthat a konyhában.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr3116317016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása