5 kicsi fürdőszoba tipp, ami mindenkit elvarázsol
2020. december 14. írta: Minden, ami lakásfelújítás

5 kicsi fürdőszoba tipp, ami mindenkit elvarázsol

Elárulunk egy hasznos titkot. A fürdőszobák esetében sem mindig a méret a lényeg! Ugyanolyan impozáns és kellemes lehet egy kis fürdőszoba hatása is, mint a nagyobb és tágasabb változatoké. Kíváncsi, hogyan lehet elérni, hogy kis helyen is fantasztikusan egyedülálló fürdőszobát alakítson ki? Íme 5 olyan konkrét tipp, amit ha betartasz, teljesen el fog varázsolni téged is.

5_kicsi_fu_rdo_szoba_tipp.jpg

 

Ne aprózza el a dolgokat

 

A kis csempécske, a mozaikból kirakott fal, a kis csetresz, mind a zsúfoltság érzetét keltik. Ha letisztult hatást szeretnénk elérni, akkor válasszunk közepes vagy nagyobb méretű burkolatot. Ugyanis az eg elég nagy tévhit, hogy kis helyiségbe csak apró négyzetekből álló burkolat passzol. Ha a kis fürdőben a padlón akár csak 3-5 nagyobb járólap van az nagyon frappánsan néz ki, főleg ha színben hozzá passzoló csempével párosítjuk.

 

Ha már a színeknél tartunk

 

A kis fürdő aranyszabálya, hogy nem használunk fekete vagy sötét színeket. Egy-egy dizájn elem lehet sötétebb árnyalatú, de a világos színek azok, amelyek tágítják a teret. Fehér, halvány bézs, nagyon világos szürke. Ezek az alapszínek segíthetnek optikailag nagyobb fürdőszobát alkotni, még ha valójában egészen pici helyiségről is van szó.

Tükröm-tükröm mondd meg nékem

 

Egy fürdőszobában elengedhetetlen a tükör jelenléte, de amikor egy egészen apró helyiség maradt a fürdő kialakítására, a tükörnek még fontosabb szerepe van, mint valaha. Egy jó nagy méretű tükör ugyanis csodákra képes! Megkettőzi a látóteret, ezáltal tágítja a térérzetet is! A manapság kapható világítós tükrök pedig még hangulatosabbá varázsolhatják a miliőt.

 

Hangulatvilágítás

 

A fürdőszobában is nyugodtan lehet használni színes égőket, a természetes fényű égők mellé. Ugyanis az ember, amikor relaxálni kíván, a fürdő hangulatába szeret bele, amelyhez nagymértékben hozzájárul az, hogy milyen színhatások érik őt pihenés közben. Egy narancssárga vagy halványlila fény használatával egészen úgy érezhetjük, hogy a közeli wellness klub vendégei vagyunk. Kis befektetés és rendkívül látványos hatás!

 

Zuhanykabin VS kád

 

Nem feltétlen kell választani a kettő közül. Manapság már egészen kis méretű kádas kabinokat is lehet kapni, amelyek egyben zuhanyzásra és fürdésre is tökéletesen alkalmasak. Persze nem a legnagyobb sarokkádra kell itt gondolni, amelyben kényelmesen elterül akár két felnőtt ember is, de ha a család egyik fele kifejezetten csak fürdeni szeret, a magasított aljú zuhanykabinok tökéletes köztes megoldásként szolgálhatnak mindenki számára.

Még több praktikus ötletet olvashat, ha letölti az ingyenes  Mapei Fürdőszoba e-book-ot, amelyben jó néhány további ötletet talál arról, hogyan alakíthat ki pillanatok alatt extra helyet fürdőszobájában!

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr8416316840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása