Gipszkarton ötletek: az Ön lakásában is jól mutatna?
2020. december 28. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Gipszkarton ötletek: az Ön lakásában is jól mutatna?

A gipszkartonból készült falak rendkívül praktikus megoldást nyújthatnak otthonunkban a különböző terek elválasztására, átalakítására vagy akár egész szobák kialakításánál is könnyű és viszonylag olcsó elemei lehetnek a felújításnak. A lényeg, hogy céltudatosan alkalmazzuk és használjuk őket, akkor nem lesz a végeredmény túlságosan zsúfolt vagy disszonáns. Íme néhány szuper ötlet a gipszkarton felhasználásra, amellyel könnyedén alkothat otthonának merőben új dizájnt vagy akár komplett új helyiségeket.

gipszkarton_o_tletek.jpg

Gipszkartonból készült TV állvány

Ha a nappalink formája nem kifejezetten bútor barát, akkor a falhoz, pontosabban a közvetlenül falra épített gipszkartonnal könnyedén kialakíthatunk “falba épített” polcokat, amelyekkel teljesen egyedi stílusú nappali alakítható ki. Méretre szabott hely a tévének, beépített és megvilágított polcok, hangulatos elemek, lekerekített formák és még a legkisebb sarokrész is könnyedén kihasználható ezzel a megoldással. Jól hangzik, nem igaz?

Gipszkarton térelválasztó

Ha nincs elszeparálva a nappali a konyhától, mi mégis szeretnénk egy apró térelválasztó elemet, amellyel szépen elkülöníthető a két egység egymástól, akkor a gipszkarton fal szuper megoldás lehet. Az egyik oldalára fel lehet szerelni a tévét, a másik oldalára pedig hozzá lehet tolni az étkezőasztalt. Máris két külön helyiségünk lesz, úgy, hogy közben nem szűkítjük a teret robosztus téglafalakkal.

Gipszkartonba ágyazott akvárium

Hova tegyük az akváriumot? Mi lenne ha falba szerelnénk? Rendkívül impozáns megoldás lehet, ha a megvilágított akvárium és a színes halak tánca ékesíti a nappali egyik szegletét, amelyen keresztül át lehet látni a konyhába. Gipszkartonnal ez is megoldható, csak ne feledkezzünk meg olyan akváriumot vásárolni, amely falba épített funkcióinak köszönhetően nem felülről biztosítja a halak etetését és a víz cseréjét.Rejtsük a világítást gipszkarton mögé

A mennyezeten elhelyezett gipszkarton mögé bújtatott színes vagy természetes fényű led lámpák, sejtelmes és tökéletes megoldásként szolgálnak a tér megvilágítására. Az egyszerű lámpabúrák ideje lejárt, használjon bátran gipszkarton mennyezetet, amely számos kreatív és dizájnos lehetőséget biztosít a ház megvilágítására.

Ha készen van az alapterv

Ha már kész a terv, hogy milyen gipszkarton variációkat szeretnénk alkalmazni, akkor jöhet egy kis technikai rész! Jó ha tudjuk, hogy nem csupán festeni, hanem burkolni is lehet a megálmodott gipszkarton egységet otthonunkban, ebben az esetben viszont a csempék vagy egyéb burkolatok ragasztásánál másfajta eljárást kell alkalmazni, mint a hagyományos téglafalak esetében.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr6316324426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása