Olcsó lakásfelújítás után bámulatos enteriőr
2020. december 28. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Olcsó lakásfelújítás után bámulatos enteriőr

Ha Ön is szeret inspirálódni a szokatlan megoldásokból, ezt a lakberendezési példát látnia kell! A tulajdonosnak két fő kívánsága volt: a felújítás végösszege ne legyen magas, a végeredmény pedig legyen egyedi, stílusos és lenyűgöző. A végeredményt látva mondhatjuk, hogy mindkettő sikerült!

Különleges: monokróm minimalizmus fekete fehérben 42m2-en 

Az új építésű lakásban eredetileg voltak válaszfalak (egyszobás lakás külön konyhával), de a belsőépítész inkább nyitott elosztású stúdiólakássá alakította a teret. A zónák meghatározásához a színeket használták: a konyha és a nappali vakítóan fehér hátteret kaptak, az ablaktól távol eső zónák – előszoba, munkaállomás és a fürdőszoba – fekete színnel lettek dekorálva.

Az enteriőrben három alapszín van jelen: fekete, fehér és egy meleg fa árnyalat, ami lágyítani hivatott az erős kontrasztot.

Fehér padló szokatlan technológiával, esztrich beton, csemperagasztó és festék kombinációjával

Ahol lehetett, spóroltak a költségeken. A fehér padló érdekes megoldással lett kialakítva: az alap esztrich beton (speciális, vékony aljzatbeton réteg), amit több réteg csemperagasztóval, majd szintén több réteg festékkel fedtek. A mennyezetet nem vakolták, a beton felületet közvetlenül festették, majd a világítást kívül vezetékezték.

Hálószoba helyett a nappali zónában a kanapé ággyá alakítható. A fölötte elhelyezett, világítással szerelt polc műtárgyak elhelyezésére is szolgál.

Az előszoba szekrényeken kívül a konyhabútor szolgál még bőséges tárolóhellyel. A saját készítésű páraelszívó (cső + motor) indusztriális hangulatot ad az enteriőrhöz.

Az alacsony árú, 10 cm-es fehér csempe a konyhán kívül a fürdőszobában is főszerepet kapott, itt a hátteret szintén tökéletesen feketére festették. A fa bútor ebben a helyiségben is lágyítja a kontrasztot, a csövekből készített törülközőszárító érdekes geometrikus műtárgy lett a sötét háttérrel.

A lakbermagazin.hu cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr4216329848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása