7 zseniális trükk, amitől még egy panel fürdőszoba is elnöki fürdő lesz
2021. január 11. írta: Minden, ami lakásfelújítás

7 zseniális trükk, amitől még egy panel fürdőszoba is elnöki fürdő lesz

Rendszeresen megkapjuk a következő kérdést: „Az rendben, hogy nagyobb fürdőszobát berendezni nem nagy dolog, de mi van egy panellakás aprócska kis helyiségével?” Erre mi általában csak annyit mondunk: „Ne fogjuk vissza a fantáziánkat!” 

Egy unalmas, szürke, semmitmondó fürdőszobából, ahol még egy tél esti forró fürdő is lélekölő, lehet valami egészen különlegeset varázsolni. Méghozzá anélkül, hogy túlságosan sokat költöttünk volna.  Mutatunk is 7 zseniális, aprócska, fürdőszobákba való trükköt. 

#01 Ahová nem lépünk, ott legyen egy szekrény 

Nekünk a kedvenc helyünk a kád (vagy wc) és a mosdó közötti aprócska rész. Mások ezt észre sem veszik, mi pedig ide pakoljuk a legfontosabb dolgokat. Törülközőket, tartalékszappanokat, mosóport… 

#02 A szennyest tároljuk máshol

A szennyesek tárolását sokan összekötik a fürdőszobával, pedig akár a gardróbszekrényünkbe is betehetünk egy fonott kosarat. Gondoljunk csak bele, ha minden ruhánk tiszta, akkor is el kell férnie a szekrényben. Így a szennyes sem foglalhat több helyet.

#03 A WC feletti rész az apró tárgyak múzeuma 

Ráadásul egy berendezett WC fülke sokkal otthonosabb, melegebb, hangulatosabb lesz. Ezért érdemes kihasználni a fürdő, vagy akár a WC helyiség ajtajai fölötti részeket, illetve minden olyan helyet, ami közelít a plafonhoz. A magas helyekre persze érdemes ritkábban használt dolgokat pakolni, a falakat pedig akár vicces családi fotókkal dekorálni. Így talán a mobilunk sem esik be a vécébe, ha a nyomkodása helyett fotókat nézegetünk a falon. 

 

#04 A WC tartályra is lehet ízlésesen pakolni

Egyáltalán nem igényes, ha a vécépapírt csak úgy rátesszük a vécétartályra. Egészen más látványt kelt azonban, ha a gurigákat egy apró kis kosárban gyűjtjük.

 

#05 Mosógép a konyhában

Ha a mosogatást megoldjuk kézzel, akkor a mosgatógép helyett nyugodtan kitehetjük a mosógépet a konyhába. Mi pedig közben várjuk, hogy valaki feltalálja a mosó-mosogatógépet .

#06 Varázslat a sarokban

A sarkokkal sokszor nehéz mit kezdeni. Egészen addig, míg nem siet segítségünkre egy kis varázslat. Csiribi-Csiribá… nézzétek ezt a kis trükköt: nyitható és zárható sarokpolc! 

Ha pedig ismertek egy jó asztalost, akkor még a legkisebb helyekre is rengeteg dolgot tudtok pakolni. Ebben a kis szekrénybe például 12 törölköző is befér. 

#07 Egy kis matek

Általános iskola óta tudjuk, hogy kisebb helyen kevesebb minden fér el. Ezért érdemes számítást végezni az egyes fogyóeszközeink (sampon, szappan, tusfürdő, arcszesz, mosópor, öblítő… egyszóval mindenről) élettartamáról, azaz, hogy hány napba telik őket elhasználni. Ha elég helyet akarunk a fürdőbe, akkor 50 napos kifutási időnél álljunk meg. Figyelem (három doboz, 25 napig tartó mosókapszula, az már 75 nap).

Ez a 7 ügyes kis trükk segít az apró fürdőszobákat egyszerre otthonossá, kényelmessé és praktikussá varázsolni. Persze nem fontos az összes trükköt bevetni, és lehet használni saját praktikákat is. Szép fürdőszobát mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr5416355316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása