Kis fürdőszobába 9+1 látványos és praktikus ötlet
2021. január 21. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Kis fürdőszobába 9+1 látványos és praktikus ötlet

Kis fürdőszobát nem könnyű berendezni, a praktikumra, a használhatóságra fokozottan kell figyelni. Elsődleges szempont, hogy mindennek legyen helye és még mozogni is tudjunk. Íme, 9+1 gyakorlati tipp, amelyet érdemes megismerni, mielőtt a kis fürdőszoba felújításába, átalakításába kezd. Biztosan talál köztük hasznosat!

  1. Zuhanyfüggöny üvegajtó helyett

Talán nem a legelegánsabb, de praktikus lehet, ha nincs elegendő hely egy nyíló üvegajtó beszereléséhez. Mindenképpen olcsóbb és találhatunk kellemes, a stílusunkhoz illő mintát is.

  1. Falra szerelt “lebegő” fürdőszoba bútor

Három dolog is szól a megoldás mellett: vizuálisan növeli a teret, könnyebb takarítani, és esetleg még apróbb tárgyak is elférnek alatta.

  1. Íves, lekerekített mosdó, bútor dizájn, forma

Kis helyen a szögletes forma értékes helyet vehet el, rendszeresen beleütközhetünk a kiálló sarkakba. A kerek vonalak jól mutatnak a szögletes helyiségben is, ettől nem kell tartanunk.

  1. Nagyobb minta a falon

A nagyobb minták, mint például a széles, vízszintes csíkok, becsapják a szemet és nagyobbnak mutatják a teret, mint amekkora valójában.

  1. Kád / zuhanyfülke kombináció

Kis fürdőben praktikusan kádat és zuhanyfülkét is használhatunk egy helyen, üveglapos megoldással. A képen szereplő fürdőszobában az üveglap a WC-től is elválasztja a kádat. A WC fölött egyébként egy másik remek ötlet: a két beugró polc.

  1. A rendelkezésre álló terek kihasználása

A WC fölötti területet remekül lehet hasznosítani, a képen például a mosdó melletti részt tudták megtoldani egy kis polccal.

  1. Sarok mosdó és falra szerelt csaptelep

Néha a sarok mosdó jelentheti az egyetlen megoldást, hogy ne legyen útban a közlekedésnél. A falra, falba szerelt csaptelep szintén értékes helyet spórolhat meg, a sarokban a szögletet lecsapva ráadásul könnyű beépíteni.

  1. Törölközőtartó rúd a zuhanyfülke üvegajtajára szerelve

Miért ne használnánk ki a zuhanyfülke ajtaját is? Nagyszerű ötlet itt tartani a törülközőt.

  1. Falra szerelt, keskeny profilú mosdó, oldalra helyezett csapteleppel

Talán nem a legkényelmesebb megoldás, de biztosan beválik: ha nincsen hely a hagyományos kialakítású mosdónak, keressünk olyat, ahol az egyik oldalon van kialakítva a csap helye.

+1 Minden rendelkezésre álló falfelület kihasználása 

Akár kisebb, nyitott polcok elhelyezése is remek megoldás lehet a tárolásra, és ha ügyelünk az állandó rendre, még mutatóssá is válik tőlük a kis fürdőszoba.

A lakbermagazin.hu cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr2816371292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása