Ez a stílusú otthon illik legjobban Önhöz: 3 egyszerű tipp
2021. január 28. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Ez a stílusú otthon illik legjobban Önhöz: 3 egyszerű tipp

 

Romantikus, klasszikus, minimál, bohém? Annyi stílus létezik a lakberendezésben, hogy nem könnyű megtalálni azt, ami a legjobban illik hozzánk. 3 egyszerű tipp segít kideríteni, mi passzol Önhöz a legjobban. 

A lakberendezés, lakásdekoráció egy kalandos folyamat, ami stresszes is lehet. Három egyszerű módszerrel mindenki meghatározhatja, hogy melyek azok az alapvető elemek, amelyek a legjobban körülírják a saját személyes stílusát és otthonát. 

TIPP #1: Nézzünk be a saját ruhásszekrényünkbe stílusötletekért

A ruhásszekrényünk átnézése rengeteg információval láthat el bennünket. A ruhadivat és a lakberendezés szoros kapcsolatban állnak. Válasszuk ki azokat a ruhákat, divatkiegészítőket és cipőket, amelyek a legközelebb állnak hozzánk, és nézzük meg, milyen színek, minták a leghangsúlyosabbak a szekrényben. Azok a színek, amiket a legszívesebben viselünk magunkon, gyakran ugyanazok, amiket a lakásban is szívesen látunk magunk körül.

A ruháink és kiegészítőink a lakásdekorációnkhoz is irányt mutathatnak. Ha a ruháink többsége szimpla és letisztult, egyszerű vonalakkal és semleges színárnyalatokkal, a személyes stílusunk a modern és minimál felé mutathat. 

Ha valaki inkább az élénk, erős színeket és mintákat kedveli keverve egy kis retróval, akkor a bohém eklektika lehet a kedvenc. Azoknak, akik főleg klasszikus, időtálló ruhadarabokat viselnek, telt színekben, mint a burgundi vörös vagy navy kék, a tradicionálisan elegáns lakberendezési stílus ajánlott.

TIPP #2: Nézzük át alaposan a jelenlegi lakberendezési kiegészítőinket, bútorainkat

Az otthoni lakásdekorációnk és kiegészítőink gyakran olyan gyűjteménnyé alakulnak át, mely legtöbb elemét gyakran hirtelen ötlettől áthatva, szeszélyből vásároltuk meg, csak hogy kitöltsük az üres tereket. 

Válasszuk ki a kedvenc darabokat, legyen az bútor, műalkotás, vagy apró kiegészítő és írjuk fel, hogy mi tetszik bennük a leginkább. A kedvenceink listája egyértelmű irányt mutat a kedvenc lakberendezési stílusunk meghatározásához. Ha azt látjuk például, hogy minimál, modern bútorok helyett inkább régi, patinás bútordarabokkal vettük körül magunkat, akkor a jövőben is tartsuk magunkat a lakberendezésben a tradicionális eleganciához vagy a bohém eklektikához. 

Ha vannak értékes, restaurált antik bútoraink is, a klasszikus elegancia legyen a leginkább hangsúlyos, a bohém eklektikára inkább a kopottas, patinás külső jellemző, mint a tökéletesen restaurált felület.

TIPP #3: Nézzünk a saját falainknál távolabbra is

A saját otthonunk falain belül található tárgyak mellett vizsgáljunk meg más, távolabbi helyszíneket is. Vegyük sorra a kedvenc nyaralási, utazási helyszíneinket. Melyik a kedvenc szórakozóhelyünk, szállodánk, éttermünk, nyaralási helyszínünk? Vegyük sorra azokat a színeket, mintákat, műalkotásokat, amik miatt ezek a helyek kedvesek a szívünknek.

Szánjunk időt néhány minőségi lakberendezési magazin, építészeti kiadvány átlapozására, böngészésére. Vágjuk ki vagy mentsük le azokat a képeket, amiken megfogott minket valami. Gyűjtsük össze ezeket a képeket, fotókat, hogy később ezek a lakberendezési ötletek ne merüljenek feledésbe.

A mappánkban szépen körvonalazódnak majd azok a közös jellemzők, amelyek mentén meghatározhatjuk az új vagy átalakított otthonunk lakberendezési stílusát. Vásárláskor mindig könnyebb lesz dönteni a színek, modellek között, ha gyorsan átlapozzuk az anyagot. 

A lakbermagazin.hu cikke nyomán.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr9616376040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása