Ezek a legfelkapottabb falszínek 2021-ben. Az Ön otthonához illenek?
2021. február 11. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Ezek a legfelkapottabb falszínek 2021-ben. Az Ön otthonához illenek?

A natúr, pasztell árnyalatok kedvelői számára jó hír, hogy idén is ezek lesznek a legfelkapottabb színek. De az ilyen színű otthonok könnyen kelthetnek unalmas érzést. Nézzünk 3 tippet, hogyan lehet trendivé és izgalmassá varázsolni a natúr színvilágú otthonokat.

Nem muszáj csak a fehéret választani

A fehér még mindig vezeti a falfestékek listáját, de ennek is vannak különféle árnyalatai – például a törtfehér, a tojáshéj, stb. –, amelyek teljesen másképp mutatnak egy-egy felületen. Egy ilyen választás máris izgalmasabbá teheti a helyiség hangulatát.

Ha világos falfesték mellett döntünk, akkor válasszunk olyat, amelyet kifejezetten nagy igénybevételnek kitett helyiségek falaira fejlesztettek ki. Ilyen például a DURSILITE termékcsalád, amely azért népszerű festék, mert mosható felületet ad, kiváló fedőképességgel rendelkezik, és csekély koszolódás jellemzi. Így a választott szín sokáig megőrzi eredeti szépségét!

A kiegészítőkben rejlik a titok

Ha később színesebb lakótérre vágyunk, de mégsem szeretnénk lemondani a letisztult otthonról, lehetünk merészek, és játszhatunk egy-két színnel. A letisztult tereket könnyedén feldobhatjuk izgalmas kiegészítőkkel, így, ha változtatni szeretnénk otthonunk hangulatán, nem muszáj mélyen a zsebünkbe nyúlni. 

Ha költséghatékonyak szeretnénk lenni, elég néhány izgalmas kiegészítőt beszerezni: párnákat, plédeket vagy vázákat, amelyekben a virágokat hangulatunk szerint változtathatjuk. Gondoljunk arra is, hogy nemcsak a fa, hanem a rattan is megállja a helyét a letisztult terekben.

Például ha bézs a kanapénk színe, a fehér párnák tökéletesen mutatnak rajta, és ez fordítva is igaz. Ezzel is kicsit megtörhetjük a színvilágot. Egy másik remek ötlet, ha egy sötétbarna vagy akár egy okkersárga kanapéval, fotellel feldobjuk és egyedivé varázsoljuk a lakásunkat. 

Fessünk át egy falat

Ha mégis szeretnénk változtatni otthonunk hangulatán, a dekoráción kívül a falfestéshez a legcélszerűbb nyúlni. Nem kell hatalmas felújításokban és pénzösszegekben gondolkodni, már azzal megtörhetjük a hatást, ha egy-egy hangsúlyosabb falfelületet átfestünk más színre. 

A szakember javaslata, hogy azon a felületen változtassunk, ami az ajtóval szemben helyezkedik el. Nem feltétlenül kell ehhez mesterembert hívni, mi magunk is megcsinálhatjuk, ha van hozzá érzékünk és kitartásunk.

Ha szeretne a felújításához, festéséhez, anyagválasztáshoz segítséget kérni, akkor keresse ingyenes szaktanács szolgáltatásunkat: https://www.mapei.com/hu/hu/szaktanacs

A lakbermagazin.hu cikke nyomán, képek is onnan.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr516390796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása