5 meglepő, de egyszerű trükk, amelytől nagyobbnak tűnik a nappali
2021. március 25. írta: Minden, ami lakásfelújítás

5 meglepő, de egyszerű trükk, amelytől nagyobbnak tűnik a nappali

Nagyobb beruházás és felfordulás nélkül is át lehet alakítani a nappalit úgy, hogy optikailag nagyobbnak látszódjon. Mutatunk 5 trükköt, amelyet már a hétvégén kipróbálhat.

  1. Tükör a szobába

Egy jól elhelyezett tükörrel akár kétszer akkorának láttathatjuk a helyiséget: vezeti a tekintetet, felülete visszaveri a fényt, és ezáltal világosabbnak mutatja a teret.

  1. Viszlát, függönyök!

Ha megtehetjük, mert az otthonunk ablakai kertre néznek, akkor javasolt megválni a függönyöktől. Még a legáttetszőbb, legvékonyabb darabok is sokat elnyelhetnek a bentre jutó természetes fényből, ezért ha nem elég nagy a nappali, akkor kezdjük az optikai tértágítást az ablakok lemosásával és a drapériák eltávolításával. A szabadon beáramló fénytől kétszer akkorának fog tűnni a helyiség. 

Ha a szomszéd ablakainak közelsége miatt nem tehetjük meg ezt, akkor is jobb, ha könnyű, világos textileket használunk, amelyeket csak sötétedés után húzzunk el.

  1. Színek és minták

A világosabb színek tágasabb hatást keltenek, és a fény nagy részét visszaverik, így világosabbnak hat a helyiség. Kis terekben ügyeljünk arra, hogy egy színnel vonjuk be a mennyezetet és a falakat is. Kerüljük a nagy mintázatú tapétát vagy szőnyeget, ha mégis tapétáznánk, válasszunk apró motívumokkal díszített darabot.

Ha úgy dönt, fehér színűre szeretné kifestetni a nappali falait, ajánljuk a Colorite Matt festéket, amely jól fedő, tiszta felületet biztosít. Ha a lakásfestés előtt szakmai tanácsra van szüksége, keresse fel honlapunkat és kérdezzen a szakemberektől: https://www.mapei.com/hu/hu/szaktanacs

  1. Könnyed bútorok

A hatalmas, egész falat betöltő szekrények, a méretes kanapék helyett válasszunk légiesebb darabokat: a lebegőpolcok vagy a kecses lábakon álló ülőbútorok szellősebbé varázsolják a tereket.

Extra tipp: ne toljunk be mindent bútort a falhoz. Ha megtehetjük, hagyjunk például a kanapé mögött egy-két méter távolságot.

  1. Tegyünk rendet

Egy apró helyiségben hamarabb eluralkodhat a káosz – a rendetlenség pedig még inkább összenyomja az egyébként is kis alapterületű nappalit. A rend megtartásához és az egyszerűbb pakoláshoz használjunk dobozokat vagy kosarakat, amelyekben elrejthetjük a szem előtt lévő vezetékeket, apró tárgyainkat, eszközeinket.

A lakaskultura.hu cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr816451038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása