Íme a világ legcsodálatosabb fürdőszobai kiegészítője
2021. március 29. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Íme a világ legcsodálatosabb fürdőszobai kiegészítője

Egészen egyszerű dolog, sokan még sem gondolnak rá, és emiatt a fürdőszobájuk nem is lesz annyira kellemes hely, mint lehetne.

Gyorsan megválaszoljuk a címben feltett felvezetőt: a virágról van szó. Hétköznapi dolog, mégis nagyon ritkán találkozni vele a fürdőszobákban. Ennek egyik oka, hogy a magyar fürdőszobák nagyrészében nincs ablak, ellenben van forró, párás levegő, így aggódva a virág életéért, inkább kitesszük a nappali ablakába. Pedig van rengeteg olyan növény, virág, amely egyenesen rajong a fürdőszoba klímájáért. 

Az ablak nélküli fürdőszobák virága, nem más, mint…

…a művirág. Nincs mit szépíteni, a növények élete már csak olyan, hogy egy kis napfényre minimum szükségük van a túléléshez. Ha ezt nem tudjuk biztosítani, például egy panel fürdőszobában, akkor érdemes a művirágok felé fordulni. Ha nem is igazi, nem is természetes, egy hideg téli reggelen, a korakelési rituálé alatt egy csokor vörös műtulipán látványa visszahozhatja az életkedvünket.

Virágok, amelyek imádják a fürdőszobai klímát

Egy fürdőszoba legtöbbször olyan, mint egy esőerdő. Párás, forró és nedves. Azt pedig a földrajz órák óta tudjuk, hogy egy esőerdőben ezerféle növény megtalálható. 

  • A páfrány nem hogy rajong a melegért és a párás környezetért, egyenesen igényli. Jó hír, hogy télen is zölden tündököl, így tökéletes választás egy fürdőszobában.

pa_fra_ny.jpg

KÉP FORRÁSA: https://femina.hu/otthon/furdoszoba-novenyek/

  • Ha természetes levegőszűrőt keresünk a fürdőbe, akkor a virágárustól kérjünk egy borostyánt. Mivel kúszónövény, és az árnyékos helyeket preferálja, ezért tegyük a fürdőszobai szekrény tetejére. 

7-1-800x1200.jpgKÉP FORRÁSA: http://www.lakaskultura.hu/wp-content/uploads/2015/04/7-1-800x1200.jpg

  • Ha már esőerdő, akkor az orchidea nem maradhat ki a sorból. Ráadásul az eddigi zöld nővények helyett most kapunk egy olyat, amely többféle színben is tündökölhet a fürdőszobánkban. 

orchidea.jpg

KÉP FORRÁSA: https://www.anrodiszlec.hu/article_info.php/articles_id/580

  • Ha a begónia ember lenne, biztosan felismernénk tisztaságmániájáról, és arról, hogy egész nap a fürdőben lóg. Ez a virág ugyanis a legnagyobb rajongója a fürdőszobai klímának. 

begonia_virag.jpgKÉP FORRÁSA: https://www.edenkert.hu/szobanoveny/viragdiszek/begonia-begonia-elatior/514/

  • Az aloe vera krém formájában a legtöbb fürdőszobában már alapból megtalálható, itt az ideje, hogy teljes valójában is beköltözzön a fürdőbe. Ráadásul locsolni sem kell nagyon, beéri a fürdőszoba párásabb levegőjével.

aloe-vera.jpg

KÉP FORRÁSA: https://miragefurdoszoba.hu/71-idealis-noveny-a-furdoszobaba/

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr1616453684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása